2021 legfrissebb lakberendezési trendjei, amit neked is muszáj kipróbálnod

A jelenleg is zajló koronavírus járvány hatással volt életünk szinte majd minden területére – ez alól a lakberendezés sem kivétel. A világon élő emberek nagy része hosszú időre a falak közé szorult, így azóta a szobák berendezésében már nem csak a kényelem fontos szempont, hanem az is, hogy lakóterünk megfelelően alkalmazkodjon a megváltozott életstílusunkhoz. Egy vászonkép fel tudja dobni ezt a mi általunk nem kért változásból eredő űrt. Sokan a nappalijukból, konyhájukból folytatnak online konferenciákat, megbeszéléseket, bonyolítanak le üzleti találkozókat vagy így vesznek részt az oktatásban. Van, ahol egyszerre több családtag is ugyanabban a szobában. Így most már a funkció és a variálhatóság sem elhanyagolható szempont bútoraink, és az elrendezés kiválasztásakor.
Ezeket szem előtt tartva gyűjtöttük össze, mit is tartogat 2021 a lakberendezés és home deco terén. Ha érdekelnek a legfrissebb 2021-es lakberendezési trendek, tippek,  tarts velünk egészen a cikkünk végéig, hogy megismerd a világ legnépszerűbb lakberendezőinek legfrissebb ötleteit.

Mindennapi luxus

Kate Lester Los-angelesi designer szerint 2021 az élhető, mindennapi luxus éve és a variálhatóság éve lesz a lakberendezés terén. Mivel az elmúlt évben nagyon sok embernek kellett az életvitelét gyökeresen megváltoztatnia, igen sokan átálltak az otthonról végzett munkára, azaz home-office-ra. Így az otthoni bútorok egy részének most már „irodai bútorként” is meg kell állnia a helyét, ezért fontos szerephez jutnak a strapabíróbb, elnyűhetetlenebb anyagból készült bútorok és egyéb berendezési tárgyak. Ám ezeknek emellett nem árt kényelmesnek, jól variálhatónak és még tetszetősnek is lenniük.

2021 Pantone színei: az Ultimate Grey és az Illuminating

A mögöttünk lévő év minden tekintetben példanélküli, így nézve annyira nem is meglepő az, hogy a Pantone 2021-re két színt is az év színeként jelölt. A színtrendekért felelős intézet így magyarázza választásukat: „a két szín házassága az erő és remény üzenetét hordozza, hiszen a két szín együtt egyaránt felemelő és emlékezetes”.
Az Ultimate Gray nevű szürke és az Illuminating fantázianevű napfényes sárga mind külön okkal került az év színei közé. „Mindkettőnek megvan a maga érzelmi aspektusa: a szürke a támogató és szolid, a gyakorlatias alap, amire szükségünk van, a sárga pedig a reményt, a napfényt és jókedvet hozza el” – magyarázta Leatrice Eiseman, a Pantone Intézet igazgatója.

Növények a lakásban

Mivel sokkal több időt töltünk el a négy fal között, mint korábban, ezért nem árt, ha a természet elemeit minél jobban becsempésszük lakóterünkbe. A szobanövények nemcsak szépek és a szobák levegőjét frissítik, szűrik, de ezek mellett látványuk és gondozásuk, a lelkünknek, a mentális egészségünknek is jót tesznek.

Csomózott lámpazsinórok

A megfelelően kiválasztott lámpa a szoba igazi éke lehet. A legfrissebb csillártrend a kézzel fújt üveget párosítja a csomózott vagy fonott natúr színű zsinórokkal. Az egyszerű tereket kiválóan feldobhatja természetes, mégis látványos megjelenésének köszönhetően, amely a tengerparti atmoszférát csempészi finoman otthonunkba.

Bidék

Akármilyen hihetetlennek is hangzik, idén a bidék igen nagy népszerűségnek kezdenek örvendeni. A tavalyi év WC-papír őrületének köszönhetően egyre nagyobb a kereslet rájuk, így egyre több otthonban kapnak helyet az utóbbi időben.

Dekoratív okos-világítás - a kreatív lakberendezés

Ahogy azt már korábban említettük, 2021-ben a kényelem mellett a funkció is fontos szemponttá vált otthonunk berendezésénél. Például a hagyományos izzók okos-világításra való cseréjével otthonunk légköre gyorsan átváltható olyanra, amire éppen szükségünk van. Legyen szó akár Zoom konferenciáról, online-tanóráról, családi összejövetelről vagy csak a pihenésről, ennek segítségével villámgyorsan változtathatjuk meg környezetünk kisugárzását az éppen kívánt hangulatra.

Lakásdekor, lakberendezési trend

Elnyűhetetlen szövetek

Mivel az utóbbi időben jóval többet tartózkodunk otthonunkban, nem árt olyan szöveteket használnunk (például takarók, párnahuzatok, stb.), amelyek nemcsak tetszetősek, de praktikusak is egyben és jól bírják a mindennapi igénybevételt, a gyakori mosást is.

Sakktábla-mintás padló

Idén újra divatba jön a már klasszikusnak számító sakktábla-mintás padló. Habár a stílus az 50-es évek éttermeire emlékeztet, a fekete-fehér kockás padló soha nem ment ki a divatból: egyszerre rusztikus és kifinomult. A sakktábla padló megváltoztathatja az egész szoba hangulatát, legyen szó a lakás bármelyik helyiségéről. Párosíthatjuk merész színekkel, vörössel, narancssárgával és retro kiegészítőkkel, vagy ha egy kifinomultabb megjelenést szeretnél elérni, kombináld azt fém és fehér felületekkel. A sakktábla padló lényegében lehet bármilyen színű – bár a fekete-fehér a klasszikus. Végtelen variációi nagyon változatosak lehetnek mind színben, mind formában!

„Blush”

Az angol pirosító szóból származó elnevezés ellenére a blush árnyalatok olyan neurálisnak számító rózsás színeket jelöl, amelyek 2021-ben igen trendinek fognak számítani. Azok a helyek, amelyek eddig fehéren maradtak egyre gyakrabban fogják ahelyett inkább ezen árnyalatok egyikét megkapni.

Kockás szövetek

Ahogy az emberek egyre több időt töltenek otthonaikban, az előző évszázadban nagy népszerűségnek örvendő kockás és nyomott mintái megnyugtató, otthonos emlékeket ébresztenek mindannyiukban és a biztonság komfort érzetét keltik bennünk.

Ehető kertek

Amíg az emberek többet vannak a négy fal közé zárva, az ehető növények és a mini fűszerkertek népszerűsége egyre csak nő. Ez így lesz idén is. Ki tudna ellenállni a saját kezűleg nevelt, friss fűszernövények ellenállhatatlan illatának, főleg, ha az csak karnyújtásnyira van tőle? Már egészen kis helyen is elfér egy-két ilyen növény, amik az illat és ízélmény (no meg a vitaminok) mellett a dekoratív szobanövények további előnyeit is magukban hordozzák.

Multifunkcionális terek

Az elmúlt évben legtöbbünk nappalija vagy konyhája - a lehetőségeket a lehető legjobban kiaknázva - egyben tanulótérként és irodaként, tárgyalóként, de akár edzőteremként is igénybe volt véve. Ezért aztán idén nem elhanyagolható szempont az olyan élettér kialakítása, amely minden funkciót tökéletesen ellát, és könnyen alakítható át egyikből a másikba.

Földszínek és természet által ihletett textúrák

Hogy életterünk a lehető legkellemesebb legyen, nem árt a természet elemeit minél jobban belecsempészni abba. Idén így feltétlen népszerűségnek örvendenek a földszínek és a természetes anyagok. Gondoljunk itt a rattanra, makraméra, természetes, mély, nyers színárnyalatokra mint az olíva zöld vagy az égetett narancs.

Ráadás: szeretteink mindig a közelünkben

A lakberendezési trendek a szeretteinket is közelebb hozhatja. Mivel a személyes kapcsolatok kisebb teret kaptak az elmúlt időszakban, erőt adnak azok az emlékek, tárgyak, amelyek valamilyen módon összekötnek velük, és azt az érzést adják, hogy a közelünkben vannak. Ilyen maradandó emlék lehet az otthonunkban egy szuper vászonkép, amely megőrzi az értékes pillanatokat. Hozd a fotódat, a többit pedig bízd ránk! Gyere, keresd a szuper vászonkép ajánlatainkat!

További cikkek

Az élet tele van különleges pillanatokkal, és az egyik legjobb módja annak, hogy ezeket az emlékeket örökké megőrizzük, az, hogy megörökítjük őket fotókon.

Anyák napja egy különleges nap minden évben, amikor kifejezzük szeretetünket, tiszteletünket és hálánkat azok felé a csodálatos nők felé, akik életet adtak nekünk és neveltek...

Az évszakok változása olyan természetes ciklikus esemény, ami mindig új inspirációforrást jelent a művészek számára.