Blog

 

 

Vászonkép, mint otthonunk modern és trendi dísze. Miért is érdemes megfontolnunk, hogy a régi képeket vászonképre cseréljük? Következő cikkünk erről szól.

Kollázs vagy más néven montázs képet vászonképként az otthonodba – mikor ajánljuk ezt? Már eldöntötted, hogy otthonodat egy stílusos vászonképpel szeretnéd díszíteni, és az elkészítendő kép témáját is nagyjából sikerült kiválasztanod, azonban mégis több kép között vacillálsz? Ez főleg akkor okoz komoly fejtörést, ha a saját családi képeidből szeretnél választani, azonban több olyan is van, amely nagyon a szívedhez nőtt, és ilyenkor aztán igazán nehéz választani közülük.

Alig pár hét múlva újra itt van az Anyák Napja, amely méltán az emberiség egyik legszebb ünnepe. Ilyenkor szívmelengető ajándékkal kedveskedünk az édesanyáknak és nagymamáknak megköszönve azt, hogy életet adtak nekünk és oly sokat fáradoztak értünk. Sokan közülünk már hetekkel az ünnep előtti hetekben lázasan keresnek-kutatnak olyan anyák napi ajándék után, ami méltóképpen kifejezi azt a szeretetet, amit irántuk érzünk. Valljuk be, ez sokszor nem könnyű feladat. Az internet is tele van ma már jobbnál jobb ajándékötletekkel, az ember könnyen elveszik a választékban.

Ezért jó egy vászonfotó. Vászonfotó vs. egyéb lakásdekoráció. Melyikük kerül ki győztesen az összehasonlításból?

Eldöntötted, hogy otthonodat egyedi vászonkép segítségével szeretnéd még meghittebbé varázsolni és már ki is választottad, milyen képet szeretnél a faladon viszontlátni? Szeretnél kicsit többet megtudni a vászonkép nyomtatás rejtelmeiről, arról, hogyan lesz a telefonodban található fényképből divatos, modern és legfőképpen egyedi lakásdekoráció?

Vászonkép saját fotóból nagyszerű emlék és dekoráció lehet. Amikor ezeket a sorokat olvasod valószínűleg akkor is ott van valahol a közelben a mobiltelefonod, amivel elkészítheted (vagy talán már el is készítetted) azt „a fotót” amelyik idővel a kedvenceddé válhat, és akár egy egyedi vászonkép is lehet belőle a faladon. Ez a fotó lesz az, amelyik majd otthont varázsol a lakásodból, megtölti emlékekkel a teret, ahol élsz.

Technikailag (és ez a szó, most hangsúlyos) a leendő vászonképed ebben a pillanatban még egy olyan fotó amelyik ott lapul a telefonodon, a fényképeződön addig, amíg el nem küldöd nekünk, hogy mi – az általad választott méretű vászonra – nyomtassuk. Az elkészült vászonképet bekeretezzük, így percek alatt felrakhatod az otthonod, az irodád falára (de a vászonkép ajándéknak is kitűnő). Persze a vászonkép több mint egy kép a faladon: egy örök elmék. Ebben a cikkben mindent megírunk, amit érdemes tudnod a vászonképről.

Lakásdekorációs tippek. A legtöbbünk számára ismerős lehet az apró lakások bája, varázsa, de az ezzel együtt járó kihívások is. A kisebb méretű helyiségek megfelelő berendezése és a jól megválasztott dekoráció meghittséget, melegséget és biztonságot árasztanak magukból. Ha jól kihasználjuk a benne rejlő lehetőséget, egy olyan kis zugot teremthetünk a világban, ahol bármikor megpihenhetünk és kikapcsolódhatunk, magunkban lehetünk. Azonban, ha nem megfelelően bánunk a rendelkezésünkre álló térrel, a végeredmény túlzsúfolt, klausztrofób és rendetlen képet mutathat.

A jelenleg is zajló koronavírus járvány hatással volt életünk szinte majd minden területére – ez alól a lakberendezés sem kivétel. A világon élő emberek nagy része hosszú időre a falak közé szorult, így azóta a szobák berendezésében már nem csak a kényelem fontos szempont, hanem az is, hogy lakóterünk megfelelően alkalmazkodjon a megváltozott életstílusunkhoz. Sokan a nappalijukból, konyhájukból folytatnak online konferenciákat, megbeszéléseket, bonyolítanak le üzleti találkozókat vagy így vesznek részt az oktatásban. Van, ahol egyszerre több családtag is ugyanabban a szobában.

Hygge: A boldogság kulcsát kereső kutatók felmérései szerint egy skandináv ország lakói, mégpedig a dánok a legboldogabb nemzet. Ehhez hozzá kell még azt is tenni, hogy a zordabb éghajlat ellenére a többi skandináv ország is igen jól teljesít. Mi a titkuk? Mi a skandináv életérzés gyökere, amitől ennyivel boldogabbak a dánok nálunk? Talán a legfontosabb összetevő: a kiegyensúlyozott életmód, amelyet hygge néven is ismerhetünk.

Oldalak