Vászonkép - Minden, amit érdemes tudni

Technikailag (és ez a szó, most hangsúlyos) a leendő vászonképed ebben a pillanatban még egy olyan fotó amelyik ott lapul a telefonodon, a fényképeződön addig, amíg el nem küldöd nekünk, hogy mi – az általad választott méretű vászonra – nyomtassuk. Az elkészült vászonképet bekeretezzük, így percek alatt felrakhatod az otthonod, az irodád falára (de a vászonkép ajándéknak is kitűnő). Persze a vászonkép több mint egy kép a faladon: egy örök elmék. Ebben a cikkben mindent megírunk, amit érdemes tudnod a vászonképről.

Vászonkép: élmény a faladon

Ha most elővennéd a telefonodat vagy a fényképeződet, és végiglapoznád a fotóidat, sokat közülük „átlagos” -nak gondolnál. Az „átlagos” fotóknak az lesz a sorsuk, hogy örökké ott pihennek majd a telefonod, vagy a fényképeződ memóriakártyáján.

Az átlagos fotók mellett vannak olyan képeid is, amelyek kivételesen jól sikerültek, amelyiken elkaptad a megismételhetetlen pillanatot. Ezek a fotók különlegesek és olyan történetük van, amire jó visszaemlékezni, amire jó ránézni.

Az ilyen fotókból készült vászonképek válhatnak élménnyé a faladon. De hogyan lesz egy fotóból vászonkép? Hogyan válaszd ki az igazit?

Így válaszd ki a fotót a vászonképedre

Van néhány dolog, amire érdemes odafigyelned, mielőtt elküldöd nekünk a fotót, amit kinyomtatunk neked vászonképre. Összegyűjtöttük, hogy jól tudj dönteni.

1: A fotó minősége.

A legtöbb olyan fotó, amit a telefonoddal (vagy amit a fényképeződdel) készítettél alkalmas arra, hogy kinyomtassuk vászonképre: bár a telefonodon „kicsinek” tűnik a kép, a vászonkép felbontása kisebb mint a fotódé azért majdnem biztos, hogy gond nélkül, tökéletes minőségben nyomtatható. Válaszd ki, küldd el, és megnézzük. Ha gond van vele, akkor szólunk, ha nincs, akkor készül az élmény a faladon.

2: A színek

Lehet, hogy éppen a különleges színek miatt választasz egy fotót. Tény, hogy a vászonképeden egy picit „fakóbbak” lennének az eredeti fotód színei, de ez nem gond, mert a grafikusaink segítenek neked, és nyomtatás előtt állítanak a színtelítettségen, ezért majdnem pont ugyanolyan lesz.

3: A fotó minősége

Fontos, hogy jól válaszd ki a képet: ha az eredeti fotó éles, jó minőségű nem lesz gond, de ha már az eredeti fotó is elmosódott vagy hibás, az a vászonképen is olyan lesz.

4: Választhatsz nem saját képet is.

Nem csak az általad készített képet nyomtatjuk ki. Ha van olyan, amelyik megtetszett a neten (vagy nálunk az archívumban) azt is szívesen kinyomtatjuk neked (így akár a Mona Lisa is lehet a faladon) de arra kérünk, hogy tartsd be a jelenlegi jogszabályokat. Mi minden általad küldött fotót szívesen vászonképpé varázsolunk neked: nem tudjuk (és nem is feladatunk) vizsgálni az eredetét.

Ha sikerült kiválasztani a fotódat, akkor kattints ide, és fel tudod nekünk tölteni: https://vaszonkepmanufaktura.hu/vaszonkep-rendeles

Vászonkép

A vászonkép mérete

Többféle méretben tudjuk kinyomtatni a fotót, amit szeretnél: a kicsi 20*15 centiméterestől kezdve az akár 140*100 centis (ez már majdnem másfél négyméteres, ehhez jó felbontású fotó kell) vászonképig rengeteg méretben. A méretet a nyomtatás előtt ki kell választanod, és azt is el kell döntened, hogy álló, vagy fekvő képet szeretnél. Segítségképpen megírjuk, hogy a méret első száma minden esetben a hosszúság, a második szám a magasság. Egy 100*50 centis vászonkép tehát fekvő (100 centi hosszú és 50 centi „magas”) a 70*140 pedig álló: 70 centi széles, és 140 magas.

A vászonkép elrendezése, helye

Minden vászonképet keretre feszítünk (erről később még írunk) ezért könnyen, néhány szöggel fel tudod rakni majd a faladra. A képek könnyűek, de arra vigyázz, hogy megfelelően rögzítsd ne essen le.

Ha csak egy vászonképet raksz a faladra, akkor nem okoz majd gondot az elrendezés: csak kiválasztod a helyét, ahol jól mutat, és kész. Azonban, ha többet szeretnél, vagy különlegesebb, kreatívabb megoldásokban gondolkodsz van számodra néhány ötletünk mi túlmutat azon, hogy egymás mellé (vagy egymás alá) raksz néhány vászonképet. Nézd meg a mostanában divatos elrendezéseket, abban is segítettünk, hogy a megfelelő méretet is megjelöltük: ezekkel a megoldásokkal egy kreatív vászonkép falat is tudsz készíteni

Így készül a vászonkép

Mivel tudjuk, hogy a vászonkép egy örök emlék, ezért csak kiváló minőségű vászonra nyomtatunk a legjobb minőségű nyomtatókkal és a legélethűbb színt adó festékekkel. Így lesz kitűnő a minőség.

A vászonképed elkészüléséhez több lépésre és szakemberre van szükség.

Először manuálisan ellenőrizzük az általad küldött fotót. Ez azt jelenti, hogy a grafikusunk megnézi a felbontását, a minőségét, a színtelítettségét, és ha kell kissé korrigálja (ha nem lenne megfelelő, vagy aggályos, akkor jelezzük). Ha a fotó rendben van, akkor kinyomtatjuk a vászonképedet az általad kért méretben. (A nyomtatásunk környezetbarát)

A kinyomtatott képet még egyszer ellenőrizzük mielőtt - szinte kézműves módszerekkel – egy kitűnő minőségű keretre rögzítjük, kézzel. Azért kell kitűnő minőségű keret, mert ez tartja majd a vászonképedet a falon, akár évekig.

Ha elkészült a vászonkép, akkor elküldjük számodra futárral úgy csomagolva, hogy biztosan ne sérülhessen meg.

A vászonkép témája

Majdnem egy évtizede foglalkozunk vászonképek nyomtatáséval és azt tapasztaljuk, hogy a vászonkép az esetek 80%-ban saját fotó. Egy emlék, egy pillanat, egy érzés, amit szeretnél viszontlátni a faladon. A maradék (körülbelül) 20%-ban a vászonkép témái nagyon eltérőek: gyakori egy táj, amit nem biztos, hogy te fotóztál, de megtetszett, megfogott, és szeretnéd vele dekorálni a faladat. Sokan kérnek városokat, vagy építményeket (Az Eiffel toronytól New York-i látképig már mindent nyomtattunk ebben a témában) és az állatos vászonképek is nagyon népszerűek. A virágok, a kertek legtöbbje általában különösen színes, itt a látvány a legfontosabb míg az absztrakt képek, vagy a nagy festők képei is keresettek (printeltük már ki Leonardo da Vinci Mona Lisa-jat éppúgy, mint Vincente Van Gogh képeit is).

Válassz bármilyen vászonképet is, tudjuk, hogy egy emléket készítünk neked, amelyik az otthonod falára kerül. Éppen ezért mindent megteszünk, hogy a vászonképed tökéletes legyen. Kattints és rendeld meg a vászonképedet.

További cikkek

Bár a vászonkép nyomtatás és az ilyen módon készült fali képek egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek, sokan még mindig nem tudják azt, hogy akár a telefonjuk galériájában...

Miért is nagyszerű választás a vászonkép a babaszoba dekorálásához?

Egy tavaszi vászonkép téma: virágot a falra. Szeretnéd felrázni lakásod belső terének hangulatát a hosszú téli álmából?