Vászonkép - Minden, amit érdemes tudni

Ha szeretnéd, hogy a legkedvesebb élményeid megelevenedjenek az otthonod falain, vagy egy - új vagy régi - művészeti alkotással gazdagítanád a lakást.  Esetleg egyedi ajándékkal szeretnél meglepni egy különleges személyt, akkor a vászonkép egy tökéletes választás lehet számodra.  Legyen szó kedvenc nyaralási képeidről, szőrös kiskedvencekről vagy családi fotókról, a Vászonkép Manufaktúra egyedi digitális nyomtatási folyamatával a faliképek lehetőségei végtelenek. Kövesd végig a legfontosabb tényezőket, amiket érdemes tudnod a vászonképekről!

Mi az a vászonkép?

Technikailag (és ez a szó, most hangsúlyos) a leendő vászonképed ebben a pillanatban még egy olyan fotó amelyik ott lapul a telefonodon, a fényképeződön egészen addig, amíg el nem küldöd nekünk, hogy mi – az általad választott méretű vászonra – nyomtassuk.

Az elkészült vászonképet bekeretezzük, így percek alatt felrakhatod az otthonod, az irodád falára de ajándéknak is kitűnő. Ne feledd ez a kép egy örök emlék lesz a faladon, ezért  ebben a cikkben mindent leírunk, amit érdemes tudnod a vászonképről.

Szeretnéd, hogy az ötleteid pont úgy valósuljanak meg,  ahogyan te azt megálmodtad? Válaszd a manufaktúránkat, ahol a magas minőség mellett, arra törekszünk, hogy a kép maximálisan tükrözze a stílusodat.

A vászonkép története

A képek története egyidős az emberiség történetével. Ha csak arra gondolunk, hogy már az ősember is rajzolt a barlangok falára, egyértelművé válik, hogy képek nélkül elképzelhetetlen lenne az életünk.

A képek funkciója sokat változott és bővül az elmúlt időszakban. A legkorábbi képek több, mint 40 000 évesek. Az ősember a képeket rituálék részeként festette a barlang falára földfestékkekkel, melyeket földből és zsírból, valamint természetes ásványokból készített.

Az ókorban és a középkorban megjelent a fára vagy falra történő festés, és leginkább a vallási igényeket szolgált. A vászon, mint festmény alap a 16. században jelent meg Itáliában. Először sűrűn szövött kendervásznat használtak. A vászon használata praktikusságának köszönhetően hamar elterjedt, hiszen nem karcolódott vagy repedt, mint a fa, és nagyobb méretű, hordozható képek készítését is lehetővé tette. Ekkor már nem csak vallást szolgálták a képek, hanem díszítési és dekorálási, vagyis esztétikai szerepe is lett.

A 19. században megjelenő fényképek következtében átalakultak az igények a festett képek iránt, mivel a fotókkal sokkal pontosabban tudtak ábrázolni. Nem csoda, hogy hamar népszerűvé vált a fotózás. A 20. század rengeteg fejlődést hozott, ezt a fényképek sem kerülték el, és szélesebb réteg számára vált elérhetővé a fényképezés lehetősége a digitális fotózás elterjedésével.

Ma, többek között információközlésre, jelzésre, díszítésre és dekorálásra is használunk képeket, melyek számos technikával készülnek.

Napjaink modern vászonképei

Minden fotó egy soha vissza nem térő pillanat. Képzeld el a faladon vászonkép formájában!

A lenvászon évszázadok óta a művészi alkotás egyik legfontosabb alapkelléke. Sok festő napjainkban is vászonnal borított keretre készíti alkotásait. Még mindig népszerűek a vászonra festett képek, azonban nem mindenki engedhet meg magának ilyen hobbit, illetve nem mindenki tehetséges annyira, hogy élvezhető, a szemnek tetsző készterméket produkáljon.

Azt viszont bizton állíthatjuk, hogy szinte nincs olyan, akinek ne lenne az okostelefonján megannyi kép, melyeket munka vagy hobbi kapcsán készített volna. Sokan vannak, akik a mai napig a digitálisan készített képeket előhívatják és albumba vagy fényképkeretbe teszik. Az azonban kétségtelen, hogy a képeink sokkal hangulatosabban mutatnak, ha nem fényes papíron látjuk őket viszont, hanem falra akasztható valódi festmény bőrébe bújtatva. Ez ma már elérhető és megvalósítható a vászonkép készítésnek hála. De mi is az a vászonkép? A vászonkép nem más, mint egy adott képanyag (legyen az papír alapú vagy digitális) vászonra való nyomtatása igen fejlett és precíz technikával, ezáltal az általunk készített kép festmény hatású lesz.

Vászonnak egy speciálisan bevonattal rendelkező 100%-os pamut vagy poliészter anyagot használnak. Van olyan vászonkép (ez az elterjedtebb) melynél a kép széle, mely nem hordoz lényeges részeket a vakráma oldalélét borítja. Másik fajta, amikor a vakráma oldalélét egy megadott színnel borítják, míg van olyan is, amikor a vakráma oldaléle szabadon van hagyva és a képet úgy nyomtatják, hogy annak szélei egyeznek a vakráma széleivel.

vászonkép téma

Mi az a vakráma?

Először is tisztázzuk, mi is az a vakráma (ékráma, vakkeret, blindráma). A vászonképeket úgy készítik, hogy a kinyomtatott képeket egy 2-5 cm vastag vakrámára erősítik. A vakráma egy fa keret a kép mögött. A képek nem kapnak fedőkeretet, vagyis nincs rajtuk olyan képkeret, ami látható.

A vakráma vastagsága még látványosabbá teszi a képet, mely általa 3D hatású lesz, amint kiemelkedik a fal síkjából. A vakráma vastagságának a mérete a kép méretétől függ. A kisebb képekhez javasolják a 2 cm-es vakrámát, míg a nagyobb képekhez a 4-5 cm-est. Nagyon nagy méretű képek esetén plusz merevítővel látják el a vakrámát, hogy a vászon stabilabb legyen.

Vászonkép akasztó

Azzal is fontos tisztában lenni, hogy hogy fogjuk felakasztani a már kész vászonképet - milyen akasztóra lesz szükség a vászonképhez. A vászonkép akasztó nem egy nagy történet, ugyanis ha a falon már van egy szög vagy csavar, amire tudjuk majd akasztani, akkor az akasztóval sem lesz probléma, mert meg van oldva.

A vászonkép nyomtatás

Fontos, hogy jó minőségű kép szükséges ahhoz, hogy igényes szép vászonképünk legyen. A jó minőség függ a fotó felbontásától, élességétől, valamint attól, hogy milyen fényviszonyok között készült. A vászonkép nyomtatása vízbázisú, Ecosolvent, solvent, UV, latex, szublimációs technológiával valósítható meg. Ezek a képek kiváló színtartóssággal bírnak. Nyomtatás után egy 5-10 órás száradást követően kerülhet fel a kép a vakrámára.

Vászonkép - Varázsolj élményt a fotódból!

Ha most elővennéd a telefonodat vagy a fényképeződet, és végiglapoznád a fotóidat, sokat közülük „átlagos” -nak gondolnál. Az „átlagos” fotóknak az lesz a sorsuk, hogy örökké ott pihennek majd a telefonod, vagy a fényképeződ memóriakártyáján.

Az átlagos fotók mellett vannak olyan képeid is, amelyek kivételesen jól sikerültek, amelyiken elkaptad a megismételhetetlen pillanatot. Ezek a fotók különlegesek és olyan történetük van, amire jó visszaemlékezni, és később is jó lesz ránézni.
Az ilyen fotókból készült vászonképek válhatnak élménnyé a faladon. De hogyan lesz egy fotóból vászonkép? Hogyan válaszd ki az igazit?

hogyan válasszunk vászonkép témát?

Hogyan és milyen képet válasszunk?

Ez a kérdés sokaknak okoz fejtörést. Mondhatjuk, hogy mindenki olyan képet válasszon, ami neki tetszik. De ez nem ilyen egyszerű. Nem árt, ha a kiválasztott falikép harmonizál a helyiséggel, annak színeivel, a természetes és mesterséges fényviszonyokkal, és a lakó személyiségével.

A fotóvásznak személyessé tudják tenni a csupasz falakat. Élettel töltik meg az otthonodat, és ha a legkedvesebb emlékeid néznek vissza rád, az mindig nagyon jó érzés. A vászon manufaktúránál egyedi képeket nyomtathatsz a vászonra. Ahhoz, hogy a vászon pontosan illeszkedjen a rendelkezésre álló helyhez és a képekhez is, számos formátum és méret közül választhatsz.

Néhány általános tipp:

A helyiség fényviszonya alapján alapján: Ha túl sok a természetes fény, akkor lehet sötétebb, míg, ha túl kevés természetes fény jut a helyiségbe, akkor inkább világos színekkel bíró képet akasszunk a falra. Egy helyiégen belül érdemes a sötétebb képeket a természetes fényforrásokhoz közelebb tenni, míg a világosabb képeket a fénytől távolabb eső helyekre. De soha ne tegyél képet olyan helyre ahol direkt napfény éri, mert, habár hosszú idő alatt, de kifakíthatja a színeket.

Helyiség mérete alapján: klasszikusan azt mondjuk, hogy kis helyiség kis kép, míg tágas térbe mehetnek a nagyobb képek. Itt ne csak a szoba alap négyzetméterét vegyük a méretezésünk alapjának, hanem a rendelkezésre álló falfelület méretét a szoba méretéhez képest. Mire gondolunk itt pontosan? Egy kis kép elveszik a hatalmas szoba hatalmas falán. Ugyanakkor a széles falon egy gigantikus kép annyira dominálhatja a szobát, hogy az már nyomasztó lehet a használójának. Ma már az is egyre divatosabb, hogy csak a nagyméretű képeket akasztják a falra, míg a kisebb méretűeket csak támasztják, akár a polcon, szekrényen vagy egy konzolon. Kis lakások esetén a szabad falfelületre akasztott nagyobb méretű, de világos színeket bíró kép optikailag nagyíthatja a teret. Figyeljünk arra is, hogy ha bútor felé teszünk képet, akkor a kép mérete ne legyen nagyobb, mint a bútor háromnegyede.

A kép fellógatásának magassága alapján: azt mondják a szakértők, hogy a szemmagasság nem lehet rossz választás. Ha több különböző méretű képet szeretnénk kitenni, akkor mindig a legnagyobbal kezdjük, és saját ízlésünknek megfelelően helyezzük el a többit körülötte. De hogyan? Alapnak tekinthető a képek közös teteje vagy alja, illetve, hogy a képek középvonalát tekintjük irányadónak. Nem kell a szemmagasság aranyszabályt követni, ha kimondottan egy teret akarunk kitölteni, például ajtó fölött vagy ablak mellett.

Kötelező-e a szimmetria? NEM!!! Gondoljunk csak bele, a természet sem szimmetrikus, mégis csodaszép. Valóban azt tartjuk alapvetően szépnek, ami szimmetrikus, de ez inkább társadalmi beidegződés, illetve abból fakad, hogy a mai bizonytalan világban vágyunk valami egyensúlyra és ezt a szimmetrikusan felakasztott képek megadják nekünk. A látszólag össze-vissza felaggatott képek is alkothatnak egy harmonikus egységet. Az összevisszaságot láthatatlan vonalak, határok mentén keretbe lehet foglalni, vagy a tér arányos kitöltése is megadhatja a harmóniát a kuszaságban. Ez a stílus az úgy-nevezett galéria fal (amikor több különböző méretű képet teszünk egymás mellé). Fontos, hogy ebben az esetben ne spóroljunk az időnkkel, és a falra applikálás előtt terítsük ki a padlóra a képeket és rendezzük el őket távolság és színkombináció, valamint méret alapján. Fontos a tervezés! Ne hagyjuk ki!

Amennyiben mégis a szimmetrikus elrendezés mellett döntünk, úgy gondoljuk végig a következőt: mindig legyen egy összetartó tulajdonság, egy rendező elv! Ez lehet a képek színvilága, kerete, mérete vagy a témája.

Milyen legyen a keret?

Kell egyáltalán keret? Nem mindig! Ha mégis szeretnénk kereteztetni a képünket, figyelembe kell venni a kép és a helyiség méretét. Nagy helyiségbe, nagy képekhez illenek a nagy, vastagabb keretek. Kis helyiségekben maradjunk a kisebb kép, kisebb és vékonyabb keretnél. Ami a keret anyagát illeti, a klasszikus fa (vagy fa hatású műanyag) nem lehet melléfogás.

Amit ugyancsak érdemes figyelembe venni: amikor a vászon a keretre feszül, a kép öt centiméterrel megnyúlik. Ezért javasoljuk, hogy vászonfotó tervezésekor kalkulálj ezzel a méret eltolódással. A vakkeretes, feszített vászonfotók meleg hangulatot teremtenek, míg a színkontrasztos keretek elegánsabb jelleget kölcsönöznek a vászonfotóknak.

És mit ne?

  • Ne tegyünk képet fűtőtest vagy gőzt kibocsátó berendezés fölé. Ezek rongálhatják a képeinket hosszú és rövid távon is.
  • Ne lógassuk a képet madzagra, használjunk képakasztót, vagy kampót.
  • Ne spóroljunk, nagy képeknél két akasztót használjunk ne egyet.

vászonkép dekoráció

Milyen vászonképet válasszunk az otthonunk különböző helyiségeibe?

Alapvetően két kategória van: otthon és iroda. Előszőr nézzük mit tehetünk az otthonunkkal.

Szeretnéd kidekorálni az otthonod a kedvenc emlékeiddel egy nyaralásról, vagy egy meghitt pillanatról? Ha te sem éred be a boltokban kapható sablonos képekkel, akkor neked tökéletes megoldást lehet az egyedi vászonkép! A vászonképek nemcsak a nappaliban vonják magukra a figyelmet, hanem értékesebbé tesznek minden helyiséget, valamint stílusos ajándékot jelentenek a barátok és a család számára is.

Otthon gyakorlatilag a kamra kivételével mindenhova tehetünk faliképeket. Nem túlzás, még az illemhelyiségbe is, hiszen ott is egyesek elég sokat időznek. Akkor pedig miért ne egy kellemes képet bámuljanak a csupasz fal helyett? Vajon milyen kép illik a különböző helyiségekbe?

Mit érdemes kirakni a dolgozószobába?

A dolgozószobában ahogyan azt a neve is mutatja dolgozunk, tehát koncentráltnak és pontosnak, hatékonynak kell lennünk. Produktivitásunk pedig nagyban függ a környezetünktől is. Ebből kifolyólag harsány képeket ebbe a helyiségbe ne tegyünk. Törekedjünk a nyugodtabb színek (zöld, kék, pasztell) használatára. Faliképeink inkább közepesebb méretűek legyenek, mintsem túl kicsik vagy nagyok. Témáiban inspiráló képeket használjunk, és itt jön a személyiség a képbe. Mindenki maga tudja, hogy őt egy tengerpart, egy autó, vagy egy táj, illetve városkép inspirálja.

előszobába vászonkép

Előszoba/Folyosó/Közlekedő/Lépcsőház

Az előszobába, ha az szűk, akkor érdemes kisebb méretű de világos képeket felakasztani, hogy ne szűkítse tovább a teret. Amennyiben van külön előtér, érdemes egy vendégfogadó pozitív képben gondolkodni, akár felirattal is. De az ne legyen túl kirívó, különben nem vendégcsalogató, hanem "vendégűző" funkciója lesz. Lépcsőházaknál érdemes a lépcsőtől kb. 45-150 cm magasra helyezni a képeket úgy, hogy azok alját minden harmadik lépcsőtől mérjük. Témákban a csendéletek, virágok, természet fotók (akár makróban is) illenek ide.

Fürdőszoba - Mire figyelj a fürdőszobai képeknél?

Egyre többször teszünk képeket a fürdőszobába is. Igazítani kell a színeket a csempéhez, a falhoz és a fényviszonyokhoz, de az biztos, hogy egy vizes vagy relaxációs témájú kép biztosan illik a fürdőhöz. Használhatunk harsányabb színeket (élénk kék, ciklámen, magenta) a nőiesebb, míg visszafogottabb színeket (szürkés, opál, kék, ezüst) a férfiasabb fürdőkhöz. Természetesen nem a vizesblokk felé kell akasztani a képeket, hanem távolabb azoktól, és az sem árt, ha a fürdőszoba szellőzése meg van oldva. Párás, szellőzés nélküli fürdőkbe csak a párát bíró anyagokból készült képeket érdemes tenni. A fürdőnél lehetünk merészek, és annak ellenére, hogy kicsi a helyiség lehet nagyobb képben gondolkodni, de ebben az esetben vigyázzunk, hogy a kép ne aprólékos tárgyakat ábrázoljon, hanem nagyobb egyszínű felületeket.

Gyermekvilág- a fantázia birodalma

A gyerekszoba könnyű feladatnak tűnhet. Aki szereti a klasszikus színvilágot, biztos, hogy a kék árnyalatait használja a fiúknál, míg a rózsaszínt a lányoknál. Ezeknek a színeknek azonban meg vannak a maguk hátulütői. A kék hideg, míg a rózsaszín (árnyalataitól függően) agresszív lehet.
Ezek helyett a megszokott színek helyett választhatunk kreatív színeket (narancssárga, zöld, lila, halvány padlizsán) amelyek mentén a faliképeket és változatosabban lehet kiválasztani. Fontos, hogy a megfelelő ingermennyiség érdekében sok színt és formát alkalmazzunk, de ne legyen zsúfoltságig tömve a szoba képekkel.

A képeink lehetnek erős, harsány színűek, éles kontúrokkal. Használjuk inkább a meleg és a világos színeket, a sötétet, feketét kerüljük. Ami a kép témáját illeti, számtalan lehetőségünk van, díszíthetjük kedvenc pillanatképpel gyermekünkről, de nyugodtan mehetnek a falra a kedvenc mesehősök, családtagok, vicces állatkölykök képei. Kerüljük az absztrakt képek elhelyezését a gyerekszobában. Ne felejtsük el, hogy  a gyerekszobában a szemmagasság nem ugyanaz, mint egy nappaliban!

Hálószoba

A hálószoba a nyugalom szigete kellene, hogy legyen. Ehhez igazodva válasszunk ide képet. Mindenképp relaxáló képet, és ne legyen harsányat válasszunk. Színekben a kék, lila és annak árnyalatai, a zöld illenek legjobban a hálószobához. Témában a vizes témák, tájképek egyéni ízlésnek megfeleltetve, éjszakai városképek (akár monokróm, vagy három színt kombinálva) illetve a szeretteink képei illenek a hálóba. Itt mindenképp érvényes a kevesebb az néha több szabály. Ne legyen zsúfolt a hálószoba fala, mert az nyomasztó érzést válthat ki belőlünk. Választhatunk egy nagy képet, amit három vagy négy részből állítunk össze.

Háztartási szoba/Mosókonyha

Ez a helység lehet bohókás. Bátran használjunk vicces, inspiráló képeket, akár a családról, akár retró képeket az 50-60-as évekből (jól ismeret hirdetések utánzatait), vagy a háztartási munkákról készült vicces képeket. Ezek a képek legyenek közepes méretűek és árnyalataikban világosak, hogy elérjék a kellő pozitív hatást.

konyhába vászonkép

Konyha

Sokaknak a konyha a családi élet központi helyisége. Témában adottak az étkezéssel, ételekkel, italokkal, és bevásárlással kapcsolatos képek. Akár egy szép boros, vagy süteményes, esetleg kávés, vagy levendulás kollázs meghozza a várt hatást. A beépítettségéből fakadóan a konyhába kisebb méretű képeket válasszunk, lehet ezeket a kisebb képeket kombinálni is (egy nagyobb kép három-négy részre vágva). Bármilyen színű is legyen a konyha fala, vagy a bútorzat, az ételek sokszínűségéből fakadóan biztos találunk színben hozzáillőt. Amitől mégis tartózkodhatunk a konyhában, az a penész színű zöld és szürkés színek.

Nappali

A nappali talán a legtöbbet használt helyiség. Ide invitáljuk be a vendégeket is, és elég sok időt töltünk el itt. Érdemes a képeket körültekintően kiválasztani. Valaki szereti mutogatni a családját, ők tehetik a családi fotókat a nappaliba, míg mások nem engednek annyi bepillantást a magánéletünkbe. Nappaliba gyakorlatilag bármilyen témájú képek illenek.

Bátran tehetünk ide nagy képeket is, hiszen egy nappaliban tágas falfelületek vannak. A berendezési tárgyak függvényében jól mutathatnak az absztrakt, modern képek is, csak ne vigyük túlzásba. A nappalinknak már a bútor kiválasztásával meghatározzuk a stílusát. Ettől a stílustól ne térjünk el, ha például klasszikus bútoraink vannak, akkor a képek ne legyenek modernek, hiszen így egy diszharmónia alakul ki, és nem fogjuk tudni, hogy mitől nem érezzük jól magunkat az otthonunkban. A színekkel azonban lehet játszani. Sötét bútor és világos kép, illetve ennek az ellentétje. Ugyan ezt a párosítást lehet alkalmazni a fal színével is. Ugyanakkor a képet meg lehet választani a szőnyeg színével harmonizálva is.

Ahová a királyok is gyalog járnak

A mellékhelyiségben is szabadjára engedhetjük a fantáziánkat. Bármilyen képet tehetünk ide, ami nekünk tetszik. Még a fényviszonyokra sem kell annyira figyelni, hiszen a legtöbb illemhely ablak nélküli. Ötletes lehet az is, ha a megunt, kisebb méretű képeinket akasztjuk fel az évek során a WC-be, így nem kell azokat kidobni.

Előtér/Várakozó

Az előtér színe legyen világos és nyugtató. Ugyan akkor a képek mérete és színe legyen meghatározó,  domináns, és energizáló. Természetesen harmonizáljon a kép a bútorokkal is. Érdemes pirosat, sárgát, és azok színkeverékét valamint lilát választani a kép színének. Ne legyen farsangi hangulat, az elijesztheti a klienseket. Virág, természet és absztrakt mintákkal nem lehet melléfogni.

vászonkép tárgyalóba

Tárgyaló

A tárgyalóban lévő kép legyen semleges, visszafogott. Ide érdemesebb absztrakt képeket választani, ami nem vonja el a felek figyelmét, mégis emeli a helyiség színvonalát. Színében harmonizálhat a fallal és a cég logójával is.

Iroda

Mi a helyzet az iroda dekorálásával? A konyhai és mellékhelyégekre ugyan azok a tippek érvényesek, talán annyi módosítással, hogy mindig legyen visszafogott, hiszen mégis csak egy munkahelyről beszélünk. Ami a munkahelynél nagyobb figyelmet igényel, az az előtér vagy várakozó és maga az iroda, esetleg tárgyaló. Az iroda fala tükrözze az iroda profilját és komolyságát. Ne legyen habos-babos, legyen elegáns, akár klasszikus akár modern képet választunk.

Az iroda mindig személyesebb, mint a többi helyiség. Fontos azonban figyelembe venni, hogy vajon ügyfelek is látogatják-e a helyiséget, vagy csak maga az iroda dolgozója. Ha csak az iroda dolgozója használja az, akkor a falra kerülő képek lehetnek személyesebb hangvételűek, és nem kell, hogy harmonizáljon az cég profiljával.

Amennyiben azonban tárgyalási helyszínként is használjuk az irodát, úgy a visszafogottság mezejére kell lépni. Kellő komolyságot és bizalmat kell tükröznie. Használjunk bártan kék, zöld és barna képeket, mert ezek bizalmat, hűséget, lojalitást és biztos alapot sugároznak. Ami a képek méretét illeti a középút a legjobb. Ne legyen túl nagy a képünk, mert az elnyomhatja a tárgyaló feleket, de kicsi sem, mert az elvonhatja az ügyfél fürkésző tekintetét és vele együtt a figyelmét. Témában kerüljük a kirívó, illetve a klisé témákat.

Talán az absztrakt, domborzathoz hasonlító, illetve ásványokat ábrázoló képek illenek egy irodába a legjobban. Természetesen ezektől el lehet és kell is térni, ha olyan meghatározó profilja van egy cégnek, mint például egy virág kertészetnek, abban az esetben tökéletes a virágokat ábrázoló képek kompozíciója.

Megvan a fotó és a helye is - hogyan tovább?

Van néhány dolog, amire érdemes odafigyelni, mielőtt elküldöd nekünk a fotót, amit kinyomtatunk neked vászonképre. Összegyűjtöttük, hogy segítsünk neked a döntésben.

1: A fotó minősége. Mi kell a minőségi vászonkép elkészüléséhez?

A legtöbb olyan fotó, amit a telefonoddal (vagy amit a fényképeződdel) készítettél alkalmas arra, hogy kinyomtassuk vászonképre: bár a telefonodon „kicsinek” tűnik a kép, a vászonkép felbontása kisebb mint a fotódé azért majdnem biztos, hogy gond nélkül, tökéletes minőségben nyomtatható. Válaszd ki, küldd el, és megnézzük. Ha gond van vele, akkor szólunk, ha nincs, akkor készül a minőségi vászonkép a faladra.

2: A színek

Lehet, hogy éppen a különleges színek miatt választasz egy fotót. Tény, hogy a vászonképeden egy picit „fakóbbak” lennének az eredeti fotód színei, de ez nem probléma a grafikusainknak, ugyanis nyomtatás előtt állítanak a színtelítettségen, és a vászonkép majdnem pont ugyanolyan lesz, mint az eredeti kép.

3: A fotó minősége

Fontos, hogy jól válaszd ki a képet: ha az eredeti fotó éles, jó minőségű nem lesz vele gond, de ha már az eredeti fotó is elmosódott vagy hibás, az a vászonképen is olyan lesz. Ha jó minőségű fotót választassz, akkor a vászonkép azonnal el tud készülni és akár már másnapra meg is kaphatod.

4: Választhatsz nem saját képet is.

Nem csak az általad készített képet nyomtatjuk ki. Ha van olyan, amelyik megtetszett a neten (vagy nálunk az archívumban) azt is szívesen kinyomtatjuk neked (így akár a Mona Lisa is lehet a faladon) de arra kérünk, hogy tartsd be a jelenlegi jogszabályokat. Mi minden általad küldött fotót szívesen vászonképpé varázsolunk neked: nem tudjuk (és nem is feladatunk) vizsgálni az eredetét.

Ha sikerült kiválasztani a fotódat, akkor kattints ide, és fel tudod nekünk tölteni.

Vászonkép mérete

A vászonkép mérete

Többféle méretben tudjuk kinyomtatni a fotót, amit szeretnél: a kicsi 20*15 centiméterestől kezdve az akár 140*100 centis (ez már majdnem másfél négyméteres, ehhez jó felbontású fotó kell) vászonképig rengeteg méretben. A méretet a nyomtatás előtt ki kell választanod, és azt is el kell döntened, hogy álló, vagy fekvő képet szeretnél. Segítségképpen megírjuk, hogy a méret első száma minden esetben a hosszúság, a második szám a magasság. Egy 100*50 centis vászonkép tehát fekvő (100 centi hosszú és 50 centi „magas”) a 70*140 pedig álló: 70 centi széles, és 140 magas.

vászonkép különböző eszközökről

Fotóid lenyűgöző elrendezésben - kreatív vászonkép elrendezés

Korábban tárgyaltuk, hogy mit érdemes megnézni a leendő képpel kapcsolatban, ugyanakkor itt van pár további hasznos tanács is, hogy valóban minden passzoljon a stílusodhoz. Bátran javasoljuk, hogy légy kreatív az elrendezéssel kapcsolatban is, hiszen egy eredeti ötlet mindig nagyon nyom a latban!

Minden vászonképet keretre feszítünk (erről később még írunk) ezért könnyen, néhány szöggel fel tudod rakni majd a faladra. A képek könnyűek, de arra vigyázz, hogy megfelelően rögzítsd ne essen le.
Ha csak egy vászonképet raksz a faladra, akkor nem okoz majd gondot az elrendezés: csak kiválasztod a helyét, ahol jól mutat, és kész.

Azonban, ha többet szeretnél, vagy különlegesebb, kreatívabb megoldásokban gondolkodsz van számodra néhány ötletünk, ami túlmutat azon, hogy egymás mellé (vagy egymás alá) raksz néhány vászonképet. Nézd meg a mostanában divatos elrendezéseket, abban is segítettünk, hogy a megfelelő méretet is megjelöltük: ezekkel a megoldásokkal egy kreatív vászonkép falat is tudsz készíteni.

Így készül a vászonkép

Mivel tudjuk, hogy a vászonkép egy örök emlék, ezért csak kiváló minőségű vászonra nyomtatunk a legjobb minőségű nyomtatókkal és a legélethűbb színt adó festékekkel. Így lesz tökéletes minőségű a vászonkép!

A vászonképed elkészüléséhez több lépésre és szakemberre van szükség. Először manuálisan ellenőrizzük az általad küldött fotót. Ez azt jelenti, hogy a grafikusunk megnézi a felbontását, a minőségét, a színtelítettségét, és ha kell kissé korrigálja, ha nem lenne megfelelő, akkor kollégáink felveszik veled a kapcsolatot, és segítenek neked megtalálni a számodra legmegfelelőbb opciót. Amennyiben minden klappol, és a fotó rendben is van, akkor kinyomtatjuk a vászonképedet az általad kért méretben. És mivel számunkra is fontosak a környezettudatos megoldások, így nálunk a nyomtatás is környezetbarát. :)

A kinyomtatott képet még egyszer ellenőrizzük, mielőtt - szinte kézműves módszerekkel – egy kitűnő minőségű keretre rögzítjük, kézzel. Azért kell a kitűnő minőségű keret, mert ez fogja megtartani majd a vászonképedet. Amikor, elkészült a vászonkép, akkor elküldjük számodra futárral biztonságosan csomagolva, hogy biztosan ne sérülhessen meg az alkotás.

vászonkép támája

A vászonkép témája

Majdnem egy évtizede foglalkozunk vászonképek nyomtatáséval és azt tapasztaljuk, hogy a vászonkép az esetek 80%-ban saját fotó. Egy emlék, egy pillanat, egy érzés, amit szeretnél viszontlátni a faladon. Minden fotó egy soha vissza nem térő pillanat. Amikor elkészítetted, megélted azt a pillanatot. Érthető hogy a legtöbben, ezt az élményt szeretnénk vászonkép formájában az otthonuk részévé tenni.

Műalkotás otthonra

A maradék (körülbelül) 20%-ban a vászonkép témái nagyon eltérőek: gyakori egy táj, amit nem biztos, hogy te fotóztál, de megtetszett, megfogott, és szeretnéd vele dekorálni az otthonodat. Sokan kérnek városokat, vagy építményeket (Az Eiffel toronytól New York-i látképig már mindent nyomtattunk ebben a témában) és az állatos vászonképek is nagyon népszerűek. A virágok, a kertek legtöbbje általában különösen színes, itt a látvány a legfontosabb, míg az absztrakt képek, vagy a nagy festők képei is keresettek (printeltük már ki Leonardo da Vinci Mona Lisa-jat éppúgy, mint Vincente Van Gogh képeit is).

Válassz bármilyen stílusban vászonképet, mi tudjuk, hogy egy emléket készítünk neked, amelyik az otthonod falára kerül majd. Éppen ezért mindent megteszünk, hogy a vászonképed tökéletes legyen.

 

Kattints, és rendeld meg a vászonképedet!

 

 

További cikkek

A vászonképek nem csupán otthonunk díszítésére alkalmasak, hanem kiváló ajándékok is lehetnek.

A vászonképek az utóbbi években egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a lakberendezés világában.

Az élet tele van különleges pillanatokkal, és az egyik legjobb módja annak, hogy ezeket az emlékeket örökké megőrizzük, az, hogy megörökítjük őket fotókon.