A vászonkép nyomtatás lépései – avagy hogyan lesz képeidből egyedi lakásdekoráció?

Eldöntötted, hogy otthonodat egyedi vászonkép segítségével szeretnéd még meghittebbé varázsolni és már ki is választottad, milyen képet szeretnél a faladon viszontlátni? Szeretnél kicsit többet megtudni a vászonkép nyomtatás rejtelmeiről, arról, hogyan lesz a telefonodban található fényképből divatos, modern és legfőképpen egyedi lakásdekoráció?

Mindössze néhány egyszerű lépés szükséges ahhoz, hogy elkészüljön, és pár napon belül már az otthonodban gyönyörködhetsz az általad megálmodott vászonképben. Ebben a cikkben végigvezetünk téged a vászonkép nyomtatás lépésein és összegyűjtöttük neked miket kell előre eldöntened, ahhoz hogy gyorsabb és egyszerűbb legyen a vászonkép készítés folyamatát.

Légy kreatív és válassz egyedi vászonképet otthonodba

Talán még emlékszel az egyik nagy barkácsáruház régi szlogenjére, hogy „lakásból otthon”. Mi is hasonlóan gondolkodunk, és hisszük, hogy munkánkkal mi is segíteni tudunk neked abban, hogy a lakásodból otthont varázsoljunk. 

A lakásod mindaddig csak lakás marad, amíg nem viszed bele az egyéniségedet, az érzéseidet, a lelkedet, és persze az emlékeidet. Ha ezeket megtetted, azonnal otthonná válik. Egy – általad készített, vagy meghitt családi pillanatot őrző fényképből készített vászonkép nagy lépés afelé, hogy ezt a hatást elérjük.

De hogyan lesz a telefonodban vagy gépeden rejtőző fotóból falra akasztható vászonkép? Csupán pár kattintás valamint néhány lépés az egész, és máris otthonod díszeként gyönyörködhetsz általunk elkészített művedben. Tarts velünk és meglátod milyen könnyedén megvalósíthatod elképzeléseidet!

A vászonkép nyomtatás előtt

Miután eldöntötted, hogy otthonod falát egyedi vászonképpel szeretnéd díszíteni az első lépés az, hogy kiválaszd a megfelelő képet. De hogyan is fogj neki? Megmutatjuk mire érdemes figyelni képeiddel kapcsolatban, milyen is az ideális fénykép amit a vászonra szánsz.

1 lépés: így válaszd ki a képet

Választhatsz szinte bármilyen saját magad által készített fényképet, de – a mindenkori szerzői jogszabályokat tiszteletben tartva – le is tölthetsz az internetről olyat, ami neked tetszik. Fontos, hogy a kiválasztott kép minél nagyobb felbontással rendelkezzen, fényképezés előtt érdemes ellenőrizned a fényképezőgéped vagy telefonod fényképező funkciójának beállításait.

Internetről letöltött kép esetén azt is tudnod kell, hogy bár a net tele van manipulált, különleges és igen látványos színű képekkel, az UV színek kinyomtatása fizikailag lehetetlen úgy, hogy a végeredmény ugyanazt a látványt mutassa. Mi azt szoktuk javasolni, hogy nézd meg a képet technikai szempontokból, például éles legyen, a színek ragyogóan szépek legyenek, és az sem árt, ha megfelelően fejezi ki a pillanatot.  Ezeken felül azt is vedd figyelembe, hogy nyomtatás után évekig fog a faladon tündökölni, tehát a választott kép legyen időtálló, és alaposan figyeld meg a legapróbb részleteket is, nehogy nagy méretben derüljön ki, hogy a háttérben van valamilyen vállalhatatlan. (Láttunk már ilyet, amikor a képet kinyomtatva derült ki, hogy a háttérben egy kutya éppen a dolgát végezte…)

2 lépés: így válaszd ki a vászonkép méretét

A második lépés az, hogy kiválasztod a kép méretét és a tájolását, azaz álló vagy fekvő képet szeretnél. Az egyik legjobb tanács, amit adhatunk ebben az esetben az, hogy „próbáld oda”, ahová majd ki szeretnéd tenni.

A végleges képméretet természetesen az is befolyásolhatja, hogy a kiválasztott kép milyen felbontásban áll a rendelkezésedre. Ha kisebb felbontású képekből szeretnéd elkészíttetni álmaink dekorációját, akkor inkább több kisebb vászonképben gondolkozz.

Ha kedvenc képed rendelkezésedre áll nagy felbontásban és tökéletes minőségben, akkor mindenképpen egy nagyobb képet javasolnánk, mivel az mutatósabb, karakteresebb és előnyösebben mutat a szobádban. Próbáld meg elképzelni, hogy illik-e a leendő képed az enteriőrbe, és mekkora legyen. Ha ez megvan, jöhet a következő (harmadik) lépés.

3 lépés: Küldd el a kiválasztott képet nekünk

Ez egyszerűbb, mint gondolod, mindössze pár kattintás az egész:

Válaszd ki a képet, és a weboldalunk „Rendelés” menüpontján keresztül töltsd fel azt.

Ezen az oldalon találsz egy „Válogatás művészek képei közül” opciót is, amire ha rákattintasz, az általunk feltöltött képek között is böngészhetsz, és azok közül is választhatsz, ha megtetszik valamelyik.

Miután kiválasztásra került a kívánt fénykép, kattintással válaszd ki a leendő vászonképed méretét. Ne feledd el ezalatt beállítani a tájolást sem, vagyis azt, hogy álló, vagy fekvő elrendezésű képet szeretnél.

Ezután görgess lejjebb és találsz még pár választható opciót. Választhatsz például alacsony felár ellenében expressz készítési időt, ha már másnap a kezedben szeretnéd tartani képedet. Ilyenkor a vászonkép készítés ideje mindössze 1 munkanap. Itt dönthetsz arról is, hogy személyesen szeretnéd átvenni nálunk Szegeden, vagy inkább futárszolgálattal küldjük ki neked.

Végül add meg adataidat, kipipálással fogadd el az  Általános Szerződési Feltételeket, majd a „Rendelés Küldése” gombra kattintva máris elküldted megrendelésedet.

Amint megérkezik, a kitöltött űrlap a manufaktúránkba, mi nekilátunk a munkálatoknak, ha bármilyen változtatásra van szükség, felvesszük veled a kapcsolatot, és megbeszéljük a szükséges lépéseket.

4 lépés: Profi grafikusaink ellenőrzik a beküldött fényképet nyomtatás előtt

Az általad beküldött képet grafikus kollégánk minden esetben technikai szempontokból alaposan megvizsgálja. Vagyis megnézi, hogy a kép felbontása megfelelő-e a választott képmérethez, elég éles-e, nyomtatható-e. Ha mindent rendben talál, akkor is előfordulhat, hogy egy kicsit állít még a színeken, hogy a végeredmény olyan legyen, amilyet elvársz. (Ha bármi gond akad, szól neked még nyomtatás előtt). Ha már tényleg minden rendben, akkor küldünk neked egy előképet, amin ellenőrizheted, hogy megfelelő-e neked a kép. (Ez különösen fontos lépés akkor, amikor nem egyszerű vászonképet kész, hanem sorozatot, vagy más egymáshoz illeszkedő elrendezést tervezel.)

5 lépés: Vászonkép nyomtatás és keretezés

Ezek már az utolsó lépések. A nyomtatás során kizárólag a legjobb minőségű anyagokkal dolgozunk. Csakis a legjobb minőségű vászontól és festéktől várhatjuk el, hogy a végeredmény nem csak igazán szemet gyönyörködtető, de egyben tartós is legyen. Nyomtatás után az elkészült képet nagy gondossággal, kézzel keretre illesztjük. Ezek mind elengedhetetlenek, mivel vászonképedet úgy készítjük, hogy strapabíró legyen és hosszú évekig otthonod dísze lehessen.

Miután elkészült…

Az utolsó simítások már a mi feladatunk. Miután elkészült saját egyedi vászonképed, a rendelésnél általad választott módon el is juttatjuk hozzád. Ha a futárszolgálattal házhozszállítást kérted, akkor képedet úgy csomagoljuk, hogy a csomagolás megőrizze féltett képed épségét.
Látod, milyen egyszerű az egész? Ne habozz hát tovább, vedd fel velünk a kapcsolatot még ma.

Kattints ide a rendelés leadásához

 

További cikkek

Az élet tele van különleges pillanatokkal, és az egyik legjobb módja annak, hogy ezeket az emlékeket örökké megőrizzük, az, hogy megörökítjük őket fotókon.

Anyák napja egy különleges nap minden évben, amikor kifejezzük szeretetünket, tiszteletünket és hálánkat azok felé a csodálatos nők felé, akik életet adtak nekünk és neveltek...

Az évszakok változása olyan természetes ciklikus esemény, ami mindig új inspirációforrást jelent a művészek számára.