Halloweeni Vászonképek

Tedd különlegessé halloweeni partyd hangulatát és fokozd otthonod ijesztő megjelenését egyedi vászonképekkel!

A halloween remek alkalom, hogy egy házibuli keretei között időt töltsünk barátainkkal és vigyünk egy kis izgalmat a mindennapokba. Biztosan téged is lázba hoz a beöltözés lehetősége, ami már nem csupán a gyermekek kiváltsága. Ilyenkor bátran kiélvezheted az izgalmas jelmezek, sminkek és kellékek izgalmas variációit. Akár házilag is elkészítheted kellékeidet, de a kölcsönzés és rendelés lehetőségével is élhetsz. A világhálón számtalan ötletre lelhetsz igényeid szerint, ami nélkülözhetetlen egy fergeteges estéhez.

Egyre többen élnek a halloweeni szokások élményeivel. Tapasztalatunk szerint itthon nem a tipikus házról - házra járás a divat, de a dísztökök faragása, beöltözős bulik szervezése és otthonunk dekorálása egyre jobban terjed. Tudjuk vannak, akik ellenérzései erősebbek főleg a külföldről átvett dolgok miatt is és nem célunk állást foglalni, de azt az üzletek kínálatából is észreveheted, hogy elég komoly piac épül az ilyenkor divatos kellékek választékára. Bármerre jársz is megtalálhatod a tipikus halloweeni trendeket csupán tőled függ mennyi dekorációval szeretnéd díszíteni otthonodat. Egy házibuli alapja pedig a megfelelő dekorációval kezdődik, ami szuper lehetőséget ad kreativitásod megmutatásában és ha igazán egyedi díszítőelemet keresel könnyedén beszerezhetsz pár izgalmas faliképet amivel biztosan lenyűgözöd vendégeidet is.

Honnan erednek a halloweeni szokások

Történelmét tekintve a római időkre visszavezethető és ősi kelta hagyományok gyakorlásából alakult, de leginkább ír ünnepként ismerjük. Elsősorban az angolszász országokban ünnepelték október 31. - én, de 1940 - ben számtalan ír földműves Észak - Amerikába vándorlásával ott is meghonosították e szokást. Az írek megőrizve saját hitvilágukat őrizték ősi szokásaikat, majd ezekben megjelent az amerikai és nyugat - európai hatás is. Röviden valahogy így vált e nap vidám eseménnyé.

Bármelyik kultúrát is vesszük alapul mindegyikben szorosan kapcsolódik a holtak világához. Példának vehetjük a kelta hitvilág részleteit is, melyekben úgy tartották a halott lelkek éjjel beköltözhetnek az élők testébe így beöltözéssel igyekeztek elűzni, illetve magukat felismerhetetlenné tenni elkerülve a szellemek megszállását. 

Később megjelent a bolondozás, ilyenkor jellemző ételek fogyasztása, töklámpás faragása, a gyermekek nagy kedvence az almahalászat, jelmezes bulik és édességek kéregetése. Magyarországon leginkább a kétezres években vált népszerűvé ünneplése eleinte az egyetemisták és gyermekek körében.

Mivel teheted még menőbbé halloweeni bulidat?

A résztvevők korosztálya mindenképp meghatározza nem csupán a programok menetét, de díszítés stílusát is. Amennyiben gyermekek is részt vesznek bulidon a tökfaragás és almavadászat élményét nem érdemes kihagyni. A faragáshoz szükséged lesz néhány öblös dísztökre, távolítsd el a belsejét és kezdődhet is a kreatív faragás.

Az almahalászat az egyik legviccesebb játék, amihez csupán egy szélesebb lavór kell vízzel megtöltve, amikbe a gyümölcsöket helyezzük, majd a résztevők szemét bekötve csupán a szájukat használva kell minél több almát vadászni. Gyakran a résztvevők életkora nem is annyira fontos hiszen a bohóckodásra és közös szórakozásra felnőttként is igen nagy igényünk van.

Gasztronómiai szempontból is tálalhatunk alkalomhoz illő ételeket, a sütőtök és ehhez kötődő alapanyagok rendkívül népszerűek. A sütőtökből készült ételek számtalan variációjával találkozhatsz a receptoldalakon, akár krémlevesként elkészítve akár megsütve is kedveskedhetsz vendégeidnek. Valójában sokféle alapanyagból válogathatsz sokan készítenek sárgarépa tortát is ami ugyebár a színe miatt válik tökéletes halloweeni édességgé, de ma már cuki szilikonformákat is vehetünk az alkalomra.

Te milyen jelmez mellett teszed le a voksodat?

Egy estére átalakulni nem csupán a gyermekek nagy kedvence, ezen az estén felnőttként is hódolhatunk az izgalmas átalakulásnak. A legkedveltebb jelmezek közé tartoznak boszorkányok, csontvázak, varázslók, vámpírok, zombik és különböző szörnyek alapdarabjai de ezek mellett horrorfilmek ikonikus főgonoszai is gyakran megjelennek. Az már csak igényeiden múlik, hogy a jelmezedben a vicces, ijesztő vagy sexy stílust szeretnéd képviselni.

A kellő hangulat megteremtése érdekében pedig a környezetedet is érdemes pár egyszerű kiegészítővel feldobnod. A töklámpások akár fűzérekben akár önálló díszítésként tökéletes választás. Érdemes minden helységedben némi változást végezned. Amennyiben nem szeretnél sokat bíbelődni érdemes könnyen kitehető és eltávolítható tárgyakat használni.

Az ajtókra és ablakokra erősített műanyag bogarak nem nagy befektetést igényelnek, de hatásosak. Bizonyos helyeken használj gyertyákat és valóban sejtelmes hangulatot fogsz kelteni, de a félig letakart tükrökkel és néhány alkalomhoz illő vászonképpel garantált sikert aratsz majd.

Máris szuper ötleteid támadtak milyen képet tudnál elképzelni az estéhez? Vászonkép Manufaktúránk segítségével gyerekjáték lesz beszerezned! Nem kell mást tenned csak eldöntened mit nyomtassunk a vászonra és mekkora méretben képzelted el. Munkatársainkkal mindössze egy hét alatt elkészítjük egyedi vászonképed de expressz szolgáltatásunkat is használhatod, ha szorít az idő. Küld el még ma megrendelésed és élvezd képed szépségét otthonodban!

További cikkek

Az élet tele van különleges pillanatokkal, és az egyik legjobb módja annak, hogy ezeket az emlékeket örökké megőrizzük, az, hogy megörökítjük őket fotókon.

Anyák napja egy különleges nap minden évben, amikor kifejezzük szeretetünket, tiszteletünket és hálánkat azok felé a csodálatos nők felé, akik életet adtak nekünk és neveltek...

Az évszakok változása olyan természetes ciklikus esemény, ami mindig új inspirációforrást jelent a művészek számára.