Lakberendezési trendek 2023-ban

Ne maradj le 2023 lakberendezési trendjeiről, ötleteiről, amikkel könnyedén még otthonosabbá varázsolhatod kedvenc szobáidat

Sok esetben a tavaszi felújítás nem merül ki a nagytakarítás munkájában, szeretjük ilyenkor falainkat akár berendezési tárgyainkat is megújítani vagy egy kis átrendezéssel bővíteni a tereket. Az újdonság varázsa pedig lelkedre is biztosan jó hatással lesz. Az új színek és egy kis átrendezés pezsgéssel és a frissesség érzésével fog feltölteni. Ma már abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy sok tippel találkozhatunk hogyan rendezzük be optimálisan szobáinkat a legjobb végeredmény érdekében. Pár ötletet megvalósítva még saját kreativitásodat is fejlesztheted.

Természetesen nem minden esetben kell a padlástól a pincéig húzódó teljes átalakításban gondolkodnod minden évben az aktuális divatnak megfelelően. Biztosan te is tapasztalod néha egy pár új dísztárgy is fel tudja dobni egy szoba hangulatát. Idén is a nyugalom, egyszerűség elve jól érvényesül ez nagyban magyarázható a sokszor életünket érintő zaklatott eseményekkel is. Számtalan nehézségre időnk sincs felkészülni szinte naponta érnek újabb és újabb kihívások, megoldandó feladatok, amihez gyorsan kell alkalmazkodni. Egy rohanós nap után pedig biztosan te is érzed, otthonodban már a nyugalomra és feltöltődésre van szükséged.

Mit is takar a mindfulness stílusirányzat a lakberendezésben?

A kifejezést gyakran hallhatod akár életvitelre akár tevékenységekre használva. Te tudod mit is jelent a divatos kifejezés? Azon kívül, hogy trendi hangzással bír számos előnyét praktikus beépíteni életedbe. A keleti kultúrából eredeztethető, múltja 2500 évre nyúlik vissza.

A mindfulness a tudatos jelenlétet takarja, vagyis, hogy koncentráljunk az adott pillanatra és bármit is csinálunk tudatosan irányítsuk gondolatainkat az adott tevékenységre. Ne engedjük elkalandozni képzeletünket, ne rágódjunk az adott helyzetben a múlt vagy jövő eseményein csak élvezzük a jelent és zárjuk ki a minket körülvevő zavaró tényezőket, impulzusokat. A lakberendezés világában egyre divatosabb otthonunk egy részében a teljes nyugalmat biztosító kisebb részeket kialakítani, mint például egy olvasósarok vagy kis kuckó kialakítása.

Akár egy szélesebb ablak elé helyezett kanapéval megoldhatod, hogy kicsit félre vonulva olvass, vagy csak gyönyörködj a természetben. A passzív pihenés garantáltan oldja a napi feszültséget és segít feltöltődni. Az pedig már csak rajtad múlik milyen tevékenységgel szeretnél kikapcsolódni a lényeg, hogy megnyugvást biztosítson számodra és a te privát tered legyen.

Te is biztosan szeretsz időnként kisebb - nagyobb baráti találkozót szervezni otthonodban, emiatt társas részekre is szükséged van, ahol a zavartalan beszélgetés, iszogatás feltételei megvalósulnak. Napjainkban egy új trend is egyre fontosabbá válik, ami szerint otthonod részei social media kompatibilisek legyenek, vagyis szép, igényes hátteret biztosítson a közösségi oldalakra szánt fotóidhoz is.   

Milyenek a minimalista és Hi - Tech stílusú bútorok?

Bútoraid szempontjából érdemes szem előtt tartani a minimalizmus előnyeit és praktikusságát is. Általában az egyszerűbb de időtálló darabokat sorolhatjuk ide, amik színvilága nyugtató, nem kérkedő vagy harsány emiatt a legtöbb helyre gond nélkül beilleszthető és többfunkciós lehetőségek is vannak benne.

Néhány tanácsot érdemes megfogadnod, ha a mai trendeket szeretnéd követni, például a 20 % berendezés és 80 % szabadtér megvalósítását, amivel otthonod tágas és átlátható lesz. Törekedj egy alapszín kiválasztására és azok árnyalataira díszítés tekintetében is így őrizve a harmóniát. Természetesen több színt is használhatsz, de maximum három eltérőt ajánlanak a szakértők.

A szobanövények elhelyezése mindig jó választás ahogy a nád, vagy rattan díszítésű elemek választása is. A természethez való közeledés idén is fő hangsúlyt kap, divatosak a kőből készült díszek és a természetes fények hangsúlyozása is. Emellett éles kontrasztot alkot a hi - tech bútorok térhódítása, mégis remekül kiegészíti egymást a két divatirányzat.

Az okosfunkciók már berendezéseid tulajdonságában is megjelenhet

Hogyan is képzeld el a legmodernebb technika inspirálta bútorokat? A jövőkép egyértelműen mutatja rendkívül népszerű az irányzat, ami leginkább az üveg, fém, műanyag alapanyagokra helyezi a hangsúlyt. Az egyszerű geometriai formák a jellemzőek szem előtt tartva a kényelmi és okosfunkciókat is. Biztosan te is találkoztál már az okoságyak széles választékával, ahol a gyártok a legmodernebb technika felhasználásával igyekeznek a legnagyobb kényelmi funkciókat megvalósítani. Az automatikus függönyök és hangvezérlés előnyét már számtalan formában megtapasztalhatod. Gondolj csak bele a konyhai kisgépek esetében is fontos szempont a megjelenés is hiszen egyre inkább elvárás a praktikusság mellett a szép és modern megjelenés is.

A modern dekorációk rendkívül praktikus megoldása lehet a vászonképek elhelyezése is. Remekül feldobja falaidat, könnyű elhelyezni, sosem lesz útban és még saját emlékeidet is megjelenítheted, ami meghittséget teremt otthonodba. A Vászonkép Manufaktúra törekvése, hogy számodra is elérhetővé tegyük a faliképek szépségének átélését. A vászonképed témája csak rajtad múlik, akár személyes élményeidet, akár a természet csodáit vagy éppen kedvenc hobbid fotóit szeretnéd megjelenítettni csapatunk készséggel áll rendelkezésedre. Látogass el megrendelő oldalunkra, ahol rögtön fel is töltheted az otthonba szánt képet! Miután egyeztettünk és csak pár napra lesz szükségünk mielőtt kényelmesen átveheted egyedi dekorációdat, ami garantáltan hosszú ideig díszíti otthonodat.

További cikkek

Az élet tele van különleges pillanatokkal, és az egyik legjobb módja annak, hogy ezeket az emlékeket örökké megőrizzük, az, hogy megörökítjük őket fotókon.

Anyák napja egy különleges nap minden évben, amikor kifejezzük szeretetünket, tiszteletünket és hálánkat azok felé a csodálatos nők felé, akik életet adtak nekünk és neveltek...

Az évszakok változása olyan természetes ciklikus esemény, ami mindig új inspirációforrást jelent a művészek számára.