Milyen trendek uralkodnak 2022 - ben?

A tavasz mindig magával hozza a megújulást és ahogy mi is vágyunk a természetbe, otthonunkba is szeretnénk minél többet csempészni belőle. A teljes nyugalom és barátságos környezet sokban függ a színektől, amelyek falainkat uralják, bútoraink és elrendezésük praktikusságától is.

Természetesen minden év új trendeket hoz magával de van pár praktika amivel sosem lövünk mellé. Az elmúlt időszak sok nehézséget, bizonytalanságot tartogatott, sokak életvitelét változtatta meg teljes mértékben a világjárvány. A hónapokig tartó home - office megoldás pedig előtérbe helyezte, hogy otthonunk az a biztonságos hely legyen, ahol még a bezártság ellenére is jól érezzük magunkat. Lássuk hogyan dobhatjuk fel egyszerű ötletekkel életterünket.

Színek és romantika

Az egészséges életmód azzal a környezettel kezdődik, amelyben az ember él. Egy olyan otthonban, ahol a szobák rendezettek, nyugodtak és pihentetőek átgondolt egyszerűséggel berendezettek, a jólét és a kényelem érzése eléri a legmagasabb csúcsot.

A színek tekintetében idén a meleg árnyalatok hódítanak, a bézs, krémszínek és fehér árnyalatai adnak teret a fantáziának. Emellett a zöld, barna és kék árnyalatok a fő irányvonal.

Az egyszínű falakat remekül feldobhatod vászonképekkel, vagy akár egy saját mini galériát is alkothatsz. Azért még időzzünk a színeknél kicsit, bizonyított tény, hogy a színek hatással vannak ránk. Változik közérzetünk és hangulatunk is. A különböző színekhez tulajdonságokat és érzéseket csatolunk. Idén a nád színe is rendkívül divatos, mivel melegséget sugároz és a természetet juttatja az eszünkbe.

A kék bár hideg színként jellemezzük, az eget és szabadságot társítjuk mellé. A zöld árnyalatok ugyancsak a természet közelségét adják és nyugtató hatásúak is egyben.

A romantika leginkább a kiegészítőkben jelenik meg. A virágmintás, bohém kiegészítők hódítanak. A tavaszi virág minták lágyságot kölcsönöznek és vidámságot sugároznak.  Legyen az textil, szőnyeg vagy épp az abroszokat újítjuk fel, pár kiegészítővel igazán trendi összképet kapunk. Díszekben a fém és üveg díszek jönnek elő, ezek közül is a festett üvegek leginkább.

Te is rajongsz a képekért?

Ami sosem megy ki a divatból, ha saját képekkel varázsolsz meghittséget. A fali díszek mindig is bájos otthonosságot kölcsönöztek, míg nagyszüleink korában a mázolt tányérok és faliszőnyegek voltak általánosak díszítésként, a festmények is szinte minden szobában szerepeltek.

A témák és ötletek kimeríthetetlenek.  Ha te is a természet szerelmese vagy biztosan szívesen látnád falaidon például: kedvenc kirándulásod helyszíneit. A tájképek kifogyhatatlan inspirációt adnak a mindennapokban. Egy tavaszi virágokból álló képsorozat is is tökéletes kiegészítője lesz otthonodnak. Ha igazán egyedivé szeretnéd tenni falaidat a saját élményekből készített fotókat könnyedén vászonképpé alakíthatjuk.

Ha felkeltettük érdeklődésedet és szeretnél egyedi hangulatot kölcsönözni otthonodba, látogass el oldalunkra és merülj el a vászonképek sokszínű lehetőségeiben!

További cikkek

Az élet tele van különleges pillanatokkal, és az egyik legjobb módja annak, hogy ezeket az emlékeket örökké megőrizzük, az, hogy megörökítjük őket fotókon.

Anyák napja egy különleges nap minden évben, amikor kifejezzük szeretetünket, tiszteletünket és hálánkat azok felé a csodálatos nők felé, akik életet adtak nekünk és neveltek...

Az évszakok változása olyan természetes ciklikus esemény, ami mindig új inspirációforrást jelent a művészek számára.