Színtrendek 2023

Te is böngészed már a legújabb felújítási tippeket? Fedezd fel velünk 2023 legtrendibb színvilágát

A tavasz általában nem csak a természetben hozza magával a megújulást, de közvetlen környezetünkbe is szeretünk frissességet csempészni. Gyakran nem kell hatalmas dolgokra gondolni, de akár pár új szín falaidon, néhány dísztárgy vagy egy optimálisabb elrendezés is megteszi a hatását. Szerencsére számtalan tippet és ötletet meríthetsz különböző oldalakról vagy a lakberendezési magazinok variációiból. Sok esetben akár saját ötletekből kézzel készített tárgyakat is varázsolhatsz otthonodba, amik igazán hangulatossá varázsolják életteredet.

Sokan már az év utolsó hónapjaiban böngészik a legtrendibb ötleteket, hogy minél előbb rá tudjanak hangolódni a megvalósításhoz. Ami idén sem változik a szakértők szerint az a biztonság, nyugalom, meghittség érzése, ami idén is főszerepben lesz a természethez való kötődéssel együtt. Az utóbbi életünket érintő bizonytalanságok és viszontagságok megléte miatt ez cseppet sem meglepő, hiszen akár a világjárvány megpróbáltatásai, akár a háború és infláció okozta nehézségek mind - mind bizonytalanná tehetik jövőképedet. Ahol pedig 100 % - ig törekszel a belső nyugalom átélésére hol máshol lehetne, mint az otthonodban?

Milyen színek érvényesülnek leginkább idén?

A nyugalmat és meghittség érzését remekül átélheted a levendula lila választásakor, amivel a jól kombinálhatóak a barna árnyalatú bútorok és a pasztellszínek is. A lila árnyalataival egyszerre fejezhetsz ki dinamikát és erőt, ha ezt a hatást szeretnéd elérni inkább az élénk, sötétebb árnyalatokat válaszd.

A világos változatok a megnyugvást, pihenést szolgálják inkább ilyen lehet az orgona vagy levendula lila. Az újdonságok közé tartozik a falakat megtörő színek kombinálása is, amivel remekül tagolhatjuk a helységek hangulati világát is. A gyakorlatban úgy kell elképzelned, hogy például adott egy nagyobb nappali, ahol leggyakrabban élsz társas életet, egyik oldalán a harsányabb színt alkalmazva mozgalmasságot idézel amíg a szoba egy másik falán világosabb árnyalattal nyugalmat és pihenést érzékeltetsz.
A lehetőségek tárháza szinte végtelen és már csak személyiségeden múlik milyen éles kontrasztokat szeretnél megvalósítani magad körül. A pihenés fontos szempontjait mindig érdemes szem előtt tartani, hiszen a színek roppantul hatnak hangulatodra, de még egészségi állapotodra is. Tudtad, hogy a halvány lila szín erősíti immunrendszeredet és fájdalomcsillapító hatással is lesz rád? A fantázia nevén “Vining Ivy” árnyalat lett az idei év színe az üzletekben borostyánszínként is találkozhatsz vele. A kékeszöld árnyalat remekül kombinálható és igazán elegáns hatást kelt bármelyik helyiségedben is használod.

A zöld színárnyalatok is köztudatban maradnak, de idén a menta hódít új tereket leginkább. A frissesség és feltöltődés érzése garantáltan magával ragad majd.

A meleg sárga, barna és homokot idéző tónusok a biztonságot, állandóságot és kényelmet is remekül kifejezik akár egymás kombinációjaként is tökéletesen működnek. Az elegancia szerelmeseként a szürke, fekete vagy fehér, de akár a törtfehér vagy füstös szürke megoldásokkal igazán trendi maradhatsz.

A dekoráció nálad sem maradhat el?

A színek után nem maradhatnak el a dísztárgyak részletei sem. Lehetsz az apróbb díszek kedvelője vagy a minimalista dekorálás híve az olvasztott dísztárgyak biztosan hamar a szívedbe lopják magukat. Úgy tűnik 2023 - ban a letisztult, egyszerűbb tárgyak hódítanak, a tengerpartot idéző lapos kövek vagy fekete díszkavicsok is erősen meghatározóak.

Mit tegyél, ha mégis az extravagáns külsőt és a vakmerő színeket részesíted előnyben? A neonfeliratok széles választéka biztosan levesz a lábadról. Egy jól megválasztott világítás, akár szabályozható fényerő és a színek játéka biztosan feldobja az egyhangúságot. Az izgalmas megjelenést pedig még tovább fokozhatod, ha pár trendi vászonképet is elhelyezel falaidon. Miért elégednél meg a tucatképek kínálatával, ha egy kis kreativitással otthonodhoz és személyiségedhez is passzoló egyedi dekorációt is választhatsz?

A Vászonkép Manufaktúra nem csak a tökéletes látványvilágot biztosítja ügyfeleinek de időtálló megjelenést is. Munkáink legnagyobb részét kézzel készítjük el, gondosan ellenőrizve a folyamatok közötti állapotokat. A legmodernebb technikát a nyomtatási eljárás során hasznosítjuk, hogy képeink igazán színteltek és részletesek legyenek. Kíváncsi vagy hogyan is készül majd el egyedi vászonképed? Csupán pár kattintással feltöltheted és kiválaszthatod a fő paramétereket, mint a képed mérete, tájolása, elkészítési idő és szállítás módja.

Oldalunkon megtalálsz minden szükséges információt, miért is olyan népszerűek modern vászonképeink. Csapatunk mindenben a segítségedre lesz az egész folyamat alatt! Talán már most tudod milyen jellegű képet álmodtál meg otthonodba, de lehet még bizonytalan vagy a témát illetően? Számtalan remek ötletünk van amiből te is könnyedén inspirálódhatsz. A családi fotóidtól a részletes tájképekig esetleg absztrakt festmények képét élveznéd falaidon? A téma kiválasztása csak rajtad múlik legyen szó egyetlen képről vagy akár több darabból álló képsorozatról mi rövid idő alatt megvalósítjuk terveidet. Nem tudsz dönteni a telefonodon lapuló számtalan fotód közül? Ebben az esetben egy kis kreativitással könnyedén készíthetsz fotómontázst, ami biztosan szobád éke lesz.

Miért érdemes velünk dolgoznod a fenti pozitívumok mellett? Mivel grafikai stúdió is vagyunk szakmai szemmel is nagyon sokat segíthetünk a megjelenés tekintetében. Amennyiben az általad készített kép nem elég nagy felbontású vagy éles, veled egyeztetve feljavítjuk vagy segítünk mire figyelj, hogy a legtökéletesebb vászonképet nyomtathassuk ki részedre. Saját részre vagy ajándékba is tökéletes megoldás, hiszen vászonképeink minden otthon tökéletes dekorációi!

További cikkek

Az élet tele van különleges pillanatokkal, és az egyik legjobb módja annak, hogy ezeket az emlékeket örökké megőrizzük, az, hogy megörökítjük őket fotókon.

Anyák napja egy különleges nap minden évben, amikor kifejezzük szeretetünket, tiszteletünket és hálánkat azok felé a csodálatos nők felé, akik életet adtak nekünk és neveltek...

Az évszakok változása olyan természetes ciklikus esemény, ami mindig új inspirációforrást jelent a művészek számára.