Színtrendek 2023

Te is böngészed már a legújabb felújítási tippeket? Fedezd fel velünk 2023 legtrendibb színvilágát

A tavasz általában nem csak a természetben hozza magával a megújulást, de közvetlen környezetünkbe is szeretünk frissességet csempészni. Gyakran nem kell hatalmas dolgokra gondolni, de akár pár új szín falaidon, néhány dísztárgy vagy egy optimálisabb elrendezés is megteszi a hatását. Szerencsére számtalan tippet és ötletet meríthetsz különböző oldalakról vagy a lakberendezési magazinok variációiból. Sok esetben akár saját ötletekből kézzel készített tárgyakat is varázsolhatsz otthonodba, amik igazán hangulatossá varázsolják életteredet.

Sokan már az év utolsó hónapjaiban böngészik a legtrendibb ötleteket, hogy minél előbb rá tudjanak hangolódni a megvalósításhoz. Ami idén sem változik a szakértők szerint az a biztonság, nyugalom, meghittség érzése, ami idén is főszerepben lesz a természethez való kötődéssel együtt. Az utóbbi életünket érintő bizonytalanságok és viszontagságok megléte miatt ez cseppet sem meglepő, hiszen akár a világjárvány megpróbáltatásai, akár a háború és infláció okozta nehézségek mind - mind bizonytalanná tehetik jövőképedet. Ahol pedig 100 % - ig törekszel a belső nyugalom átélésére hol máshol lehetne, mint az otthonodban?

Milyen színek érvényesülnek leginkább idén?

A nyugalmat és meghittség érzését remekül átélheted a levendula lila választásakor, amivel a jól kombinálhatóak a barna árnyalatú bútorok és a pasztellszínek is. A lila árnyalataival egyszerre fejezhetsz ki dinamikát és erőt, ha ezt a hatást szeretnéd elérni inkább az élénk, sötétebb árnyalatokat válaszd.

A világos változatok a megnyugvást, pihenést szolgálják inkább ilyen lehet az orgona vagy levendula lila. Az újdonságok közé tartozik a falakat megtörő színek kombinálása is, amivel remekül tagolhatjuk a helységek hangulati világát is. A gyakorlatban úgy kell elképzelned, hogy például adott egy nagyobb nappali, ahol leggyakrabban élsz társas életet, egyik oldalán a harsányabb színt alkalmazva mozgalmasságot idézel amíg a szoba egy másik falán világosabb árnyalattal nyugalmat és pihenést érzékeltetsz.
A lehetőségek tárháza szinte végtelen és már csak személyiségeden múlik milyen éles kontrasztokat szeretnél megvalósítani magad körül. A pihenés fontos szempontjait mindig érdemes szem előtt tartani, hiszen a színek roppantul hatnak hangulatodra, de még egészségi állapotodra is. Tudtad, hogy a halvány lila szín erősíti immunrendszeredet és fájdalomcsillapító hatással is lesz rád? A fantázia nevén “Vining Ivy” árnyalat lett az idei év színe az üzletekben borostyánszínként is találkozhatsz vele. A kékeszöld árnyalat remekül kombinálható és igazán elegáns hatást kelt bármelyik helyiségedben is használod.

A zöld színárnyalatok is köztudatban maradnak, de idén a menta hódít új tereket leginkább. A frissesség és feltöltődés érzése garantáltan magával ragad majd.

A meleg sárga, barna és homokot idéző tónusok a biztonságot, állandóságot és kényelmet is remekül kifejezik akár egymás kombinációjaként is tökéletesen működnek. Az elegancia szerelmeseként a szürke, fekete vagy fehér, de akár a törtfehér vagy füstös szürke megoldásokkal igazán trendi maradhatsz.

A dekoráció nálad sem maradhat el?

A színek után nem maradhatnak el a dísztárgyak részletei sem. Lehetsz az apróbb díszek kedvelője vagy a minimalista dekorálás híve az olvasztott dísztárgyak biztosan hamar a szívedbe lopják magukat. Úgy tűnik 2023 - ban a letisztult, egyszerűbb tárgyak hódítanak, a tengerpartot idéző lapos kövek vagy fekete díszkavicsok is erősen meghatározóak.

Mit tegyél, ha mégis az extravagáns külsőt és a vakmerő színeket részesíted előnyben? A neonfeliratok széles választéka biztosan levesz a lábadról. Egy jól megválasztott világítás, akár szabályozható fényerő és a színek játéka biztosan feldobja az egyhangúságot. Az izgalmas megjelenést pedig még tovább fokozhatod, ha pár trendi vászonképet is elhelyezel falaidon. Miért elégednél meg a tucatképek kínálatával, ha egy kis kreativitással otthonodhoz és személyiségedhez is passzoló egyedi dekorációt is választhatsz?

A Vászonkép Manufaktúra nem csak a tökéletes látványvilágot biztosítja ügyfeleinek de időtálló megjelenést is. Munkáink legnagyobb részét kézzel készítjük el, gondosan ellenőrizve a folyamatok közötti állapotokat. A legmodernebb technikát a nyomtatási eljárás során hasznosítjuk, hogy képeink igazán színteltek és részletesek legyenek. Kíváncsi vagy hogyan is készül majd el egyedi vászonképed? Csupán pár kattintással feltöltheted és kiválaszthatod a fő paramétereket, mint a képed mérete, tájolása, elkészítési idő és szállítás módja.

Oldalunkon megtalálsz minden szükséges információt, miért is olyan népszerűek modern vászonképeink. Csapatunk mindenben a segítségedre lesz az egész folyamat alatt! Talán már most tudod milyen jellegű képet álmodtál meg otthonodba, de lehet még bizonytalan vagy a témát illetően? Számtalan remek ötletünk van amiből te is könnyedén inspirálódhatsz. A családi fotóidtól a részletes tájképekig esetleg absztrakt festmények képét élveznéd falaidon? A téma kiválasztása csak rajtad múlik legyen szó egyetlen képről vagy akár több darabból álló képsorozatról mi rövid idő alatt megvalósítjuk terveidet. Nem tudsz dönteni a telefonodon lapuló számtalan fotód közül? Ebben az esetben egy kis kreativitással könnyedén készíthetsz fotómontázst, ami biztosan szobád éke lesz.

Miért érdemes velünk dolgoznod a fenti pozitívumok mellett? Mivel grafikai stúdió is vagyunk szakmai szemmel is nagyon sokat segíthetünk a megjelenés tekintetében. Amennyiben az általad készített kép nem elég nagy felbontású vagy éles, veled egyeztetve feljavítjuk vagy segítünk mire figyelj, hogy a legtökéletesebb vászonképet nyomtathassuk ki részedre. Saját részre vagy ajándékba is tökéletes megoldás, hiszen vászonképeink minden otthon tökéletes dekorációi!

További cikkek

A vászonképek nem csupán otthonunk díszítésére alkalmasak, hanem kiváló ajándékok is lehetnek.

A vászonképek az utóbbi években egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a lakberendezés világában.

Az élet tele van különleges pillanatokkal, és az egyik legjobb módja annak, hogy ezeket az emlékeket örökké megőrizzük, az, hogy megörökítjük őket fotókon.