Az absztrakt művészet kincsei

Varázsolj modern külsőt otthonodba, fedezd fel az absztrakt művészet kincseit!

Szeretnéd otthonodat megtölteni színekkel és modern megújult külsőt varázsolnál falaidra? Remek ötlet lehet saját ízlésednek megfelelően absztrakt képekkel díszíteni otthonodat. Ha egy kis változatosságra vágysz, de nem szeretnél sok időt és energiát követelő teljes felújítást dobd fel vászonképekkel életteredet. Az absztrakt művészet megteremti a modern külsőt és biztosan mások is csodálni fogják kreativitásodat és művészi hajlamodat, ha ilyen jellegű képek díszítik otthonodat.

Amikor beköszönt a jó idő általában nem csak a nyári programokat kezdjük el tervezgetni, hanem otthonunkat is szeretnék megújítani, pár új dísszel vagy elemekkel dekorálni. Érdemes böngészni a lakástrendek ötletei között, viszont amivel leggyakrabban találkozhatsz, hogy pár tetszetős faliképpel igen látványos és egyedi hangulatot vihetsz otthonodba. De miért válogatnál a tömegcikkek között ha egyedit és utánozhatatlant is alkothatsz. Vászonkép Manufaktúránk számtalan elégedett megrendelő elképzeléseit alkotta már meg. Célunk, hogy veled egyeztetve szívhez szóló emléket örökítsünk meg ami megihleti mindennapjaidat és otthonod méltó dísze legyen hosszú évekig.

Miért szuper ötlet vászonképpel dekorálni?

Amikor otthonodról van szó megéri időtálló és dekoratív elemeket választani, amik kedvesek lelkednek és jól érzed magad tőlük. Az egyik legegyszerűbb dekor módszer a neked tetsző faliképek felhelyezése. Még ha nem vagy jártas a szerelési feladatokban néhány képet könnyűszerrel akár egyedül is elhelyezhetsz.

Csupán el kell döntened vászonképed méretét és témáját, a további feladatokat le vesszük a válladról. A saját élményekből született képek mindig közel állnak személyiségedhez és sosem válnak idejét múlttá. Manapság már bármelyik élményedet könnyedén megörökítheted mobil telefonod segítségével, amiből csodás hangulatú vászonképek születnek otthonod falaira.
Családtagjaidat és barátaidat is biztosan lenyűgözné ha egy közösen átélt élménnyel lepnéd meg kézzelfogható formában megörökítve. Bármilyen alkalomra egyedi meglepetés amiből a törődés és gondoskodás látszik. Természetesen bármilyen témában gondolkodhatsz, ezért is kreatív és egyedi megoldás mindenki számára. Megvalósíthatod egyedi ötleteidet vagy élvezheted kedvenc festőművészed alkotásait az otthonodban. Ha még bizonytalan vagy böngéssz galériánkban és fedezd fel a tájképek vagy épp tavaszi hangulatú képeink szépségét.

Hozzád is közel állnak az absztrakt művészek alkotásai?

Az absztrakt képeket leginkább a dinamizmus jellemzi. Különleges hatásokat képesek érzékeltetni már - már esetenkénti színrobbanásuk miatt is. A különcök művészetének is nevezhetjük, tulajdonképpen ezen alkotások célja nem egy adott tárgy vagy személy megörökítése, hanem az alkotó szabadságának szárnyalása. Képek tekintetében nincsenek kötött formák vagy vonalak, sokszor a teljes szabálytalanság jellemzi és maga az összhatás adja meg a mű értelmét.

Történelmére visszatekintve az első világháború idején kibontakozó nonfiguratív irányzat, amely magában foglalta a kubizmus, futurizmus, expresszionizmus és más irányzatok szélsőséges műveit. A művek leginkább “tárgyatlan” attidűddel születnek, a valóság és természet összefüggéseit ábrázolják. Bár Európában született hamar világszerte elterjedt és kedvelt művészeti ággá nőtte ki magát. Jellemzői leginkább a festőművészetben de a szobrászatban és iparművészetben is észrevehető. A formák és szabályok teljes figyelmen kívül hagyása, a filozófia - lételmélet ábrázolása jellemzi a művész képzeletéből megszületve.

Az alkotó a színeket és formákat önmagukért ábrázolja leginkább érzéseket kíván kiváltani. A harmónia és diszharmónia eszközeivel éles ellentétek ábrázolása sokakban elgondolkodást illetve elmélyülést ébreszt. A művész elvontabb gondolatait vélhetjük felfedezni képein keresztül. A festészet megszületése Vaszilij Kandinszkij orosz festőművész személyéhez köthető. Aki alkotásaival közvetlen hatást szeretett volna gyakorolni a műveit szemlélőire. Célja hogy hatást érjen el a tudatalattira és érzelmekre vonatkozóan.

Te is el tudnál képzelni otthonodba egy ilyen témájú színkavalkádot? Amit fontos figyelembe venni ha erős színekből álló képeket helyezünk otthonunkba vegyük figyelembe a hatást amely meghatározza helyiségünket. Vagyis a nappali, konyha vagy étkező élettere is általában a mozgalmas helyiségek közé tartozik általában a családi vagy baráti időtöltés ide helyeződik. Az erős dinamikus képek ajánlása leginkább ezekre tevődik. A hálószoba dísze sugározza a nyugalmat, segítse szervezetünket a pihenés állapotába sodródni, ahol testünk megpihenhet és lelkünk feltöltődhet.

Fedezd fel a stílusok és formák szabadságát

Te felfedezted már melyik a kedvenc stílusod ami komfortossá teszi életteredet? Tartozz bármelyik stílusirányzat kedvelői közé bátran kombinálhatod, hangolhatod össze kedvenceidet. Ezt megerősítve ajánljuk figyelmedbe a montázs, kollázs blogunkat, melyet áttekeintve te is felismered, hogy mennyire magával ragadó hatást válthat ki ha zanzásítod az kialakítást.

A modern otthon kialakítása nagyban a tárgyak praktikussága alapján rangsorolható. A 2022 - es trendek egyik ajánlása, hogy otthonunk legyen letisztult kerülve a zsúfoltság érzését. Tudtad, hogy a faliképek is képesek tágasabbnak mutatni szobáidat? Illetve egy jól elhelyezett falikép önmagában is remek kiegészítője lesz otthonodnak de sosem foglalja értékes életteredet sem.

Vászonképeink előnye, hogy időtálló és rendkívül strapabíró. Sok éves tapasztalatunkat felhasználva csak minőségi alapanyagokat használunk, hogy nagyon sokáig gyönyörködhess falidíszedben. Az általunk elkészített képek esetében nem kell tartanod a színek múlásától sem, a képed sokáig eredeti állapotában csodálhatod. A méretek tekintetében is széles választékkal tudunk szolgálni és pár kattintással rendelésed is leadhatod számunkra.

További cikkek

A vászonképek nem csupán otthonunk díszítésére alkalmasak, hanem kiváló ajándékok is lehetnek.

A vászonképek az utóbbi években egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a lakberendezés világában.

Az élet tele van különleges pillanatokkal, és az egyik legjobb módja annak, hogy ezeket az emlékeket örökké megőrizzük, az, hogy megörökítjük őket fotókon.