Ezért jó egy vászonfotó

Ezért jó egy vászonfotó. Vászonfotó vs. egyéb lakásdekoráció. Melyikük kerül ki győztesen az összehasonlításból?

Ha igazán stílusosan és egyedi módon szeretnéd berendezni a lakásodat, vagy úgy is fogalmazhatnánk, hogy otthont szeretnél varázsolni belőle, akkor a vászonfotó tökéletes kiegészítő lesz számodra. Vászonképet ugyanis szinte bármilyen számodra fontos, neked tetsző (sőt akár általad készített) fényképről lehet nyomtatni. Összegyűjtöttük hát ebben a cikkünkben az előnyöket, miért is lehet szükséged neked egy szép vászonfotóra, és miért is jobb megoldás ez, mint egy sima bekeretezhető kép.

Vászonfotó: egyedi megoldás giccs helyett

Ha még nem vagy tag, akkor érdemes belépned néhány lakberendező csoportba a Facebookon, vagy szétnézned Pinteresten, Instagramon ebben a témában. Ezek a csoportok bár eredetileg arra hivatottak, hogy lakberendezési ötleteket, tanácsokat kérjenek egymástól az emberek, de többnyire kimerül abban, hogy anyukák, és mamik indokolatlanul lefényképezik és mutogatják a nappalijukat, vagy az olyan konyhájukat ahol soha semmit nem főztek még, és néha „kinek mi a véleménye” kérdéssel csempéket, vagy szőnyegeket fotóznak. A karácsonyi „mutassuk meg a karácsonyfánkat” versenyben például azt vettük észre, hogy szinte minden otthon elengedhetetlen kellékévé váltak a „home” és a „merry xmas” szavakat formázó pozdorjából kivágott feliratok, amiket pár száz forintért lehetett kapni. Az ilyen feliratokat aztán legtöbbször a műkandallóra tették, és ült mellettük egy 790 forintos tizenkettő egy tucat rénszarvas, plusz az a manó, amelyiknek eredetét és kultúr-háttörténetét még majd megpróbáljuk értelmezni, mert eredetileg semmi köze nincs a magyar karácsonyhoz. És persze a központi elem mindenhol a rakásig túldíszített műfenyő volt.

Giccs.

Ezt a példát neked egyáltalán nem kell követned, sőt még azt is elmondjuk neked, hogyan tudod azonnal egyedivé, otthonossá, meleggé, és barátságossá formálni a lakásodat, az otthonodat egy vászonfotó segítségével. De előbb lássuk csak, mi is az a vászonfotó?

A vászonfotó

A vászonfotó technikailag egy vászonkép. Egy olyan fotó, amit kiváló minőségű vászonra nyomtatunk, majd aztán keretbe foglaljuk, így könnyedén, mindössze pár szög és egy kalapács segítségével kirakhatod a faladra. A fényképet letöltheted a netről (figyelj oda, hogy jogtiszta legyen) vagy – és szerintünk ez a stílusosabb – választhatsz egy olyan fotót, amit te magad készítettél: egy emlék, egy szép pillanat, de akár lehet egy grafika is: egy gondolat, egy idézet, bármi, ami közel áll a szívedhez és szeretnél szuper minőségben a szobád falán viszontlátni. A vászonfotó többféle méretben is készülhet: az akár legkisebb 10*15 centistől a 100*140 centisig, így mindenféle helyre megtalálhatod a neked leginkább megfelelőt.

De mi a különbség a vászonkép és a poszter között? Miért jobb a vászonkép, mint egy fotó, keretben (tudod, ilyen kereteket is lehet kapni a különböző boltokban). Máris felsoroljuk.

Vászonkép, vagy hagyományos fotó?

Igen sok különbség van a vászonkép és a hagyományos fotó között, az alábbiakban összeszedtünk a legfontosabb szempontokat, amivel máris alaposan megindokoljuk állításunkat.

1. szempontunk: most a méret a lényeg!

A vászonkép lehet „óriási”, de mindenképpen jóval nagyobb méretben kerülhet a faladra, mint egy hagyományos fotó. Ez egyrészt a nyomtatási technológia miatt lehetséges (mivel a vászonkép kevesebb képpontból áll, mint egy fénykép és messzebbről nézed) másrészt azért, mert itt elegendő az alacsonyabb felbontás is, harmadrészt azért, mert 100*140 centis fotót szinte sehol nem tudsz kinyomtatni, vagy csak nagyon drágán.

2. szempontunk: időtállóság

A vászonkép jóval időt-állóbb, mint egy hagyományos fotó. Mivel csapatunk tagjaival kizárólag a legjobb minőségű alapanyagokkal dolgozunk, és az elkészült vászonképet nagy odafigyeléssel, kézzel keretre is illesztjük. Ezek miatt nem sérül könnyedén, nem fakul még hosszú évek alatt sem, nem szakad el és a kép felülete sem kenődik el. Így kedvenc vászonfotódban nagyon sokáig gyönyörködhetsz.

3. szempontunk: látványosság

A vászonkép sokkal látványosabb, mint a sima fotó: hiszen jóval nagyobb lehet, így kiemeltebb helyet foglal el a faladon (a falon levő fotókat, képeket te is mindig megnézed). Emellett modern és divatos, sokkal igényesebb, kifinomultabb hatást sugároz magából.

4. szempontunk: ha ajándékba szánod

Ha születésnapra, anyák napjára, évfordulóra, vagy más eseményre keresel valami meglepetést szeretteidnek, a vászonfotó a megfelelőbb ajándék, mint egy hagyományos fotó. Mivel időtállóbb, szebb, modernebb és igényesebb, és igazából minden az előbbi pontokban felsorolt előnyt itt is felsorolhatnánk újra.

5. szempontunk: sokféle kivitelezés, kreatív megoldások

A vászonfotódból készülhet többféle egyéni dekoráció is, egyedi megjelenéssel. Például egy nagy kép helyett a fényképet szétszedhetjük neked a most divatos 3-4 darabra, és sorozatként is kiteheted a szobád falára. Többféle formát, alakzatot meg lehet így álmodni, a határ a csillagos ég. Egy teljes fotófalat is megvalósíthatsz velünk így, engedd szabadjára a kreativitásodat.

Szeretnél te is látványos, lenyűgöző vászonfotót otthonodba? Kattints a rendelés menüpontra, küldd el nekünk kedvenc fotódat, és már készítjük is.

Vászonfotó megrendelése

 

További cikkek

Bár a vászonkép nyomtatás és az ilyen módon készült fali képek egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek, sokan még mindig nem tudják azt, hogy akár a telefonjuk galériájában...

Miért is nagyszerű választás a vászonkép a babaszoba dekorálásához? A vászonkép dekoráció a babaszobában gyors és egyszerű megoldás, hogy gyorsan érj el...

Egy tavaszi vászonkép téma: virágot a falra. Szeretnéd felrázni lakásod belső terének hangulatát a hosszú téli álmából?