Ezért jó egy vászonfotó

Te is szeretnéd egyedivé és stílusossá tenni otthonodat? A tucat díszek helyett van lehetőséged egyéniséged kifejezésére, és a kreativitásod is megmutatkozik otthonodban. A tini kor velejárója, hogy egy jó pár poszter illetve cerlux segítségével igazán remekül fel lehet dobni a falakat. Ezek általában még kedvenc színészek, zenészek vagy állatok képei, de ahogy életkorunk nő úgy ízlésünk is változik. Felnőttként mosolyogva emlékszünk vissza ezekre az időszakokra de, hogyha most körülnézünk otthonunkban, leginkább táj, családi vagy absztrakt képekkel vesszük körül magunkat. Gyere és tarts velünk egy kis játékos összehasonlításon, ahol újabb ötleteket, tippeket kapsz otthonod szépítésére, vagy akár egy remek ajándékötlet ha igazán egyedi szeretnél lenni. Vászonfotó vs. egyéb lakásdekoráció. Melyikük kerül ki győztesen az összehasonlításból? 

Neked is ismerős a “porfogó” kifejezés?

Életterünket számtalan módon dekorálhatjuk, egy új ház vagy lakás terén is akkor érezzük, hogy beköltöztünk, amikor az utolsó díszek is a helyükre kerülnek. Akár munkahelyünket is otthonosabbá tehetjük, ha feldobjuk kis asztalunkat természetesen, ha van rá lehetőségünk. Mivel napunk jelentős részét munkával töltjük, nem árt berendezkednünk kicsit.

A kis kerámiák is aranyos díszek, de azért biztos neked is ismerős a “porfogó” kifejezés és valóban van ebben is valami. A lelógó és csüngő díszeink egy idő után, vagy útban lesznek, vagy a tisztán tartásuk válik időigényessé. A falak dekorálása előnyösebb, mivel sem életterünket nem gátolja, és mindig szem előtt van egy szép vászonfotó, ami biztosan magára vonzza a tekintetet.

Ha igazán stílusosan és egyedi módon szeretnéd berendezni a lakásodat, vagy úgy is fogalmazhatnánk, hogy otthont szeretnél varázsolni belőle, akkor a vászonfotó tökéletes kiegészítő lesz számodra. Vászonképet ugyanis szinte bármilyen számodra fontos, neked tetsző (sőt akár általad készített) fényképről lehet nyomtatni. Összegyűjtöttük az előnyöket, miért is lehet szükséged neked is egy szép vászonfotóra, és miért jobb megoldás ez, mint egy sima bekeretezhető kép.

Vászonfotó: egyedi megoldás tömegcikk helyett

Ha még nem vagy tag, akkor érdemes belépned néhány lakberendező csoportba a Facebookon, vagy szétnézned Pinteresten, Instagramon ebben a témában. Ezek a csoportok bár eredetileg arra hivatottak, hogy lakberendezési ötleteket, tanácsokat kérjenek egymástól az emberek, de többnyire kimerül abban, hogy anyukák, és mamik indokolatlanul lefényképezik és mutogatják a nappalijukat, vagy az olyan konyhájukat ahol soha semmit nem főztek még, és néha „kinek mi a véleménye” kérdéssel csempéket, vagy szőnyegeket fotóznak. A karácsonyi „mutassuk meg a karácsonyfánkat” versenyben például azt vettük észre, hogy szinte minden otthon elengedhetetlen kellékévé váltak a „home” és a „merry xmas” szavakat formázó pozdorjából kivágott feliratok, amiket pár száz forintért lehetett kapni. Az ilyen feliratokat aztán legtöbbször a műkandallóra tették, és ült mellettük egy 790 forintos tizenkettő egy tucat rénszarvas, plusz az a manó, amelyiknek eredetét és kultúr-háttörténetét még majd megpróbáljuk értelmezni, mert eredetileg semmi köze nincs a magyar karácsonyhoz. És persze a központi elem mindenhol a rakásig túldíszített műfenyő volt.

Egyediség a stílus maga

Szeretnéd egyedivé, otthonossá, meleggé, és barátságossá formálni a lakásodat, az otthonodat egy vászonfotó segítségével? Különleges hangulatot varázsolhatsz kedvenc képeiddel otthonodba. Ha egy élmény történetét szeretnéd életre kelteni egy fotósorozat is remek ötlet de ha kollázsban gondolkodsz, számtalan ötletünk van a megvalósításra. Előbb hagy vezessünk be a technikai részletekbe.

Mi is az a vászonfotó

A vászonfotó technikailag egy vászonkép. Egy olyan fotó, amit kiváló minőségű vászonra nyomtatunk, majd aztán keretbe foglaljuk, így könnyedén, mindössze pár szög és egy kalapács segítségével kirakhatod a faladra. Ha nem vagy ezermester típus vagy nem szeretnél lyukakkal bajlódni, falra ragasztható tartókat is rendelhetsz képeidhez, melyek általában már mini vízmértékkel is el vannak látva, hogy tökéletesen dolgozhass. A fényképet letöltheted a netről (figyelj oda, hogy jogtiszta legyen) vagy – és szerintünk ez a stílusosabb – választhatsz egy olyan fotót, amit te magad készítettél: egy emlék, egy szép pillanat, de akár lehet egy grafika is: egy gondolat, egy idézet, bármi, ami közel áll a szívedhez és szeretnél szuper minőségben a szobád falán viszontlátni. Kreatív, motiváló mondatokat is választhatsz, egy kis buzdítás, amire ha ránézel pozitív hatást kelt a mindennapjaidban. Vászonfotó többféle méretben is készülhet: a legkisebb akár 10*15 centi-től a 100*140 centi-ig, így mindenféle helyre megtalálhatod a neked leginkább megfelelőt.

Tudod mi a különbség a vászon és a hagyományos fotó között? Megmutatjuk miért jobb a vászonkép, mint egy keretezett fotó!

Vászonkép, vagy hagyományos fotó?

Vágjunk bele! Cikkünk végére te is érezheted a különbséget, összegyűjtöttük a legfontosabb szempontokat miszerint megindokoljuk állításunkat.

Legfontosabb szempontok:

1. Most a méret a lényeg!

A vászonkép lehet „óriási”, de mindenképpen jóval nagyobb méretben kerülhet a faladra, mint egy hagyományos fotó. Ez egyrészt a nyomtatási technológia miatt lehetséges (mivel a vászonkép kevesebb képpontból áll, mint egy fénykép és messzebbről nézed) másrészt azért, mert itt elegendő az alacsonyabb felbontás is, harmadrészt azért, mert 100*140 centis fotót szinte sehol nem tudsz kinyomtatni, vagy csak nagyon drágán.

2. Időtállóság

A vászonkép jóval időtállóbb, mint egy hagyományos fotó. Mivel csapatunk tagjaival kizárólag a legjobb minőségű alapanyagokkal dolgozunk, és az elkészült vászonképet nagy odafigyeléssel, kézzel keretre is illesztjük. Ezek miatt nem sérül könnyedén, nem fakul még hosszú évek alatt sem, nem szakad el és a kép felülete sem kenődik el. Így kedvenc vászonfotódban nagyon sokáig gyönyörködhetsz.

3. Látványosság

A vászonkép sokkal látványosabb, mint a sima fotó: hiszen jóval nagyobb lehet, így kiemeltebb helyet foglal el a faladon (a falon lévő fotókat, képeket te is mindig megnézed). Emellett modern és divatos, sokkal igényesebb, kifinomultabb hatást sugároz magából.

4. Exkluzív ajándék

Ha születésnapra, anyák napjára, évfordulóra, vagy más eseményre keresel valami meglepetést szeretteidnek, a vászonfotó  megfelelőbb ajándék, mint egy hagyományos fotó. Barátaid is el lesznek ragadtatva egy közös élményekből megálmodott vászonképtől.  Mivel időtállóbb, szebb, modernebb igényesebb és igazából minden az előbbi pontokban felsorolt előnyt itt is fel sorolhatnánk újra.

5. Sokféle kivitelezés, kreatív megoldások

A vászonfotódból készülhet többféle egyéni dekoráció is, egyedi megjelenéssel. Például egy nagy kép helyett a fényképet szétszedhetjük neked a most divatos 3-4 darabra, és sorozatként is kiteheted a szobád falára.

Többféle formát, alakzatot meg lehet így álmodni, a határ a csillagos ég. Egy teljes fotófalat is megvalósíthatsz velünk, bátran engedd szabadjára a fantáziád.

Szeretnél te is látványos, lenyűgöző vászonfotót otthonodba? Kattints a rendelés menüpontra, küldd el nekünk kedvenc fotódat, és már készítjük is.

Vászonfotó megrendelése

 

További cikkek

A vászonképek nem csupán otthonunk díszítésére alkalmasak, hanem kiváló ajándékok is lehetnek.

A vászonképek az utóbbi években egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a lakberendezés világában.

Az élet tele van különleges pillanatokkal, és az egyik legjobb módja annak, hogy ezeket az emlékeket örökké megőrizzük, az, hogy megörökítjük őket fotókon.