Létezik tökéletes ajándék Anyák Napjára? Tuti tippekkel segítünk a választásban!

Alig pár hét múlva újra itt van az Anyák Napja, amely méltán az emberiség egyik legszebb ünnepe. Ilyenkor szívmelengető ajándékkal kedveskedünk az édesanyáknak és nagymamáknak megköszönve azt, hogy életet adtak nekünk és oly sokat fáradoztak értünk. Sokan közülünk már hetekkel az ünnep előtti hetekben lázasan keresnek-kutatnak olyan anyák napi ajándék után, ami méltóképpen kifejezi azt a szeretetet, amit irántuk érzünk. Valljuk be, ez sokszor nem könnyű feladat. Az internet is tele van ma már jobbnál jobb ajándékötletekkel, az ember könnyen elveszik a választékban. Ezzel a cikkünkkel szeretnénk megkönnyíteni ezt a választást és egy klasszikus és jól bevált ajándékötletet fogunk körbejárni és megmutatjuk annak olyan változatait is, amire talán nem is gondoltál volna.

Mikor van Anyák Napja 2021-ben?

Anyák napját Magyarországon május első vasárnapján ünnepeljük. Ez idén május 2-ára esik, így 2021-ben Anyák napja május másodikán van: 2021.05.02.

Miért éppen vászonkép legyen az ajándék Anyák Napjára?

Fényképet ajándékozni, különösen igen tartós vászonképként szívet melengető örök emlék, amire pillantva az év minden egyes napján erőt lehet meríteni és a szeretet, összetartozás érzését árasztja. Különösen most, hogy nem lehetünk olyan sokat a szeretteinkkel, fantasztikus anyák napi ajándék lehet ez. De általában véve is, melyik édesanya nem örülne egy kedves családi pillanatnak, amelyet méltóképpen és tartósan megörökítettünk ilyen módon?

Választhatunk egy nagyon jól sikerült képet is, azonban nem muszáj az alapoknál maradnunk: hoztunk pár ötletet, amivel az alapötleten túl még kreatívabbá, ötletesebbé és személyesebbé teheted anyák napjára szánt ajándékodat. Garantált, hogy szívet melengető, kreatív ajándék lesz a már elkészített, kész vászonkép Anyák napjára.

Kollázsból ajándék Anyák Napjára

Kezdjük a tippek sorozatát egy egyszerűbb ötlettel: egy fotó helyett többől látványos kollázst készíthetünk. Válassz legalább hét képet, ügyelj arra, hogy ezek színvilága lehetőleg hasonló legyen, így a végeredmény igazán harmonikus lesz. Válogass össze különböző örömteli pillanatokat, akár különböző korokból, vagy mesélj el egy történetet összeállításoddal, anyák napi ajándékod máris egyedi és szerethető lesz. Művészibb hatás elérése érdekében akár fekete-fehér képként is elkészítheted kollázsodat.

Ha nem vagy jártas a képszerkesztésben, ma már az sem okozhat gondot. Az internet telis-tele van jobbnál jobb és főként könnyen kezelhető online kollázs készítő oldalakkal, ahol pár kattintással ingyenesen elkészíthetjük mesterművünket. Ezután már nincs más dolgod, mint az elkészült kollázst képként feltölteni a megrendelésedhez, kiválasztani a méretet, a többi pedig már a mi dolgunk.

Az egyik legjobb fotó kollázs készítő oldal, ami nem mellesleg tud magyarul is: a Canva. Egy kis segítség a használatához: Nyisd meg a www.canva.com oldalt a böngésződben. A keresőbe írd be azt, hogy fotómontázs vagy fotókollázs és máris rengeteg előre készített kollázs sablon jelenik meg készen arra, hogy segítsen ajándékod elkészítésében. Kattints rá arra, amelyik elnyerte a tetszésedet és megnyílik egy szerkesztőablak. Nagyon sok ingyenes sablont találsz itt, (a sablonok bal alsó sarkában látható, ha ingyenes a kollázs sablon) ha pedig nem gond, hogy az elkészült kollázsért letöltéskor fizetni kell, akkor még szélesebb a választék. Nincs is más dolgod, mint feltölteni a saját képeidet, majd a sablonba húzd be őket és kész is a kollázs. A jobb felső sarokban, a Letöltésre kattintva tudod letölteni.

+1 ötlet a kollázs készítéséhez - Régi emlékek újratöltve

Keress elő a régi, porlepte fotóalbumok mélyéről néhány kedves gyerekkori képet magadról és akár testvéreidről, majd készítsétek el újra ezeket a fotókat lehetőleg ugyanazon a helyszínen, hasonló ruhákba bújva. Minél jobban hasonlít az új kép az eredetire, annál jobb! Az így készült új és régi képekből készítsd el a kollázst a fent említett módon.

Ajándék anyáknapi vászonkép kisgyermekekkel, unokákkal

Ha még nagyon kicsi a gyermek és az édesapa köszönti fel édesanyját a pici nevében (vagy a szülők a nagymamát), akkor ebben a helyzetben is szuper választás egy vászonképen megörökített pillanat. Egy kreatív ötlettel itt is megfűszerezhetjük az anyák napjára szánt meglepetést: ha a megajándékozottnak valami jellegzetes foglalkozása van, vagy valami egyedi hobbinak hódol, a kisgyermeket öltöztethetjük ennek megfelelően, mintha anyut vagy a mamát utánozná.

Egy másik ötlet gyermekekkel: akár telefonnal is elkészíthetünk olyan képeket, ahol a gyerekek/unokák a kezükkel szívet formálnak, vagy egy nagy szívet szerkeszthetünk össze több hasonló képből.

Ha mégis valami egyszerűbb ötletet keresnél, akkor készíthetsz kollázst a még pocakban lévő piciről és az első napjairól, valamint az első közös képekről a családtagokkal.

Anyák napja vászonkép ajándék

Gyerekkezek munkáiból

Talán még emlékszel, hogy gyerekkorodban milyen nagy szeretettel készítettél egy-egy rajzot édesanyádnak, aki azután azt büszkén kitette a lakás egyik jól látható pontjára, vagy féltve őrizgette „műalkotásaidat” a szekrénye mélyén egy már zsúfolt mappában. Minden anyuka büszke az ő kis művészére és ma már van arra is lehetőség, hogy az elkészült gyerekrajzok örök emlékként díszítsék anyu, a nagyi vagy a dédi otthonát.

Fotózd vagy scanneld be a kívánt rajzot nagy felbontásban, töltsd fel a megrendeléshez, a többit pedig bízd ránk. Profi grafikusokból álló csapatunk a rendelkezésedre áll, hogy az így elkészült anyák napi ajándék szemet gyönyörködtető örök emlék legyen.

Profi hatás profilokkal

Készíts a család tagjairól jó minőségű képeket profil nézetből, majd szerkesztd őket egy képpé. Arra ügyelt, hogy mindenkit ugyanabból az irányból örökíts meg. Itt szintén érdemes lehet játszani a színmódokkal: a végeredmény lehet színes, fekete-fehér vagy szépia is. Modern hatás eléréséhez megjelenítheted a képen akár csak a sziluetteket is, a végeredmény így is garantáltan fantasztikus lesz.

Mondd el szavakkal: Kép szófelhőből

Idén anyák napján mondd el szófelhővel Édesanyádnak, Nagymamádnak mennyire sokat jelent Neked! Írd össze, neked mit jelent Ő, gyűjtsd össze a legszerethetőbb tulajdonságait, és a csak rá jellemző dolgokat, beceneveket. Lehetsz komoly, megható vagy humoros is. Legyen ez a kép olyan egyedi amilyen a ti kapcsolatotok!

Az összegyűjtött szavakból szófelhő generátor segítségével pár kattintással megható ajándékot készíthetsz. Az egyik legjobb ilyen szerkesztőt wordart.com oldalra kattintva találod. Igaz, ide nem árt egy kis angoltudás, de a végeredmény magáért fog beszélni.

Családfa

Következő ötletünk kivitelezése nagyobb lélegzetvételű, jóval több időt és munkát igényel, viszont egy fényképes családfa örök emlék marad, amit majd a későbbi generációk is szívesen nézegetnek majd. Keress képet a család minden egyes tagjáról, majd szerkeszd össze családfává azokat. Még személyesebbé teheted, ha a képek alá a neveken és születési időpontokon kívül írsz pár sort is róluk.

Kép a képben generáció fotó

Az interneten terjedt az utóbbi időben az az ötlet, hogy egy képen egy család több generációját örökítették meg olyan módon, hogy a család legidősebb tagja tartja a kezében e gyermeke képét, aki a kezében az ő gyermekének a fotóját tartja és így tovább. Így akár három-négy generációt is megörökíthetünk egyetlen fényképen, amely méltó ajándék lehet idén anyák napjára.

Ha úgy szeretnéd elkészíteni, hogy édesanyád vagy a nagyi ne fogjon gyanút, akkor elkészítheted fordított sorrendben is a képeket: mindenki a saját szülőjének a fényképét tartja a kezében. Így vagy fordított lesz a szerkesztett képen is a képek sorrendje, vagy ha tudsz képet szerkeszteni, akkor a keretekben felcserélheted a tartott képeket is.

Reméljük, hogy a fenti összeállításunkkal sikerült megihletnünk, és fejedben már meg is született a tökéletes ajándék Édesanyádnak, Nagymamádnak idén anyák napjára. Ha már tudod, melyik ötletet szeretnéd megvalósítani esetleg meg is van már a vászonkép ajándék ötleted Anyák napjára, akkor ne habozz, vedd fel velünk a kapcsolatot bátran és mi segítünk a kivitelezésben.

Rendelés leadása

 

További cikkek

Bár a vászonkép nyomtatás és az ilyen módon készült fali képek egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek, sokan még mindig nem tudják azt, hogy akár a telefonjuk galériájában...

Miért is nagyszerű választás a vászonkép a babaszoba dekorálásához? A vászonkép dekoráció a babaszobában gyors és egyszerű megoldás, hogy gyorsan érj el...

Egy tavaszi vászonkép téma: virágot a falra. Szeretnéd felrázni lakásod belső terének hangulatát a hosszú téli álmából?