Létezik tökéletes ajándék Anyák Napjára? Tuti tippekkel segítünk a választásban!

Alig pár hét múlva újra itt van az Anyák Napja, amely méltán az emberiség egyik legszebb ünnepe. Ilyenkor szívmelengető ajándékkal kedveskedünk az édesanyáknak és nagymamáknak megköszönve azt, hogy életet adtak nekünk és oly sokat fáradoztak értünk. Sokan közülünk már hetekkel az ünnep előtti hetekben lázasan keresnek-kutatnak olyan anyák napi ajándék után, ami méltóképpen kifejezi azt a szeretetet, amit irántuk érzünk. Valljuk be, ez sokszor nem könnyű feladat. Az internet is tele van ma már jobbnál jobb ajándékötletekkel, az ember könnyen elveszik a választékban. Ezzel a cikkünkkel szeretnénk megkönnyíteni ezt a választást és egy klasszikus és jól bevált ajándékötletet fogunk körbejárni és megmutatjuk annak olyan változatait is, amire talán nem is gondoltál volna.

Mikor tartjuk 2022-ben az Anyák Napját?

Hazánkban minden év május első vasárnapját az édesanyák köszöntésének szenteljük, idén május 2.- én tartjuk Magyarországon az Anyák Napját. Természetesen e jeles napon a nagymamákat, dédmamákat és keresztanyákat is meglephetjük ezúton is kifejezve milyen szerencsések vagyunk, hogy ők is terelgetik életünket.

Magyarországon a májusi Mária tisztelet hagyományaihoz kapcsolódik a dátum, először 1925-ben a Magyar Ifjúsági Vöröskereszt Mozgalom rendezett ünnepet az anyák ünneplésére. Ök fogalmazták meg azt a kérést is a pedagógusok felé, hogy segítsék tanítványaikat felkészülni és meghonosítani az édesanyák köszöntését.  3 évvel később már miniszteri rendelet született, melyben az iskolai ünnepek között szerepel e jeles ünnep. Az anyák Napja nemzetközi ünnep, mivel a világ minden táján megünneplik az időpont viszont eltérő. A legtöbb országban a tavaszi időszakban ünneplik de akad példa az év utolsó harmadában ünneplő országokra is.

Az ünnep történelmét tekintve is nagy múltra tekint vissza, már az ókori görögök is tavasz ünnepségeket rendeztek az anyaság megünneplésére, igaz akkor még Rheának az istenek anyjának tiszteletére. Napjainkban pedig már minden kisgyermek úgy nő fel, hogy természetes készülődés övezi a május elejét.

vászonkép anyák napjára

Miért nagyszerű ötlet vászonképet választani Anyák Napjára?

Fényképet ajándékozni mindig nagyon személyes és megható, szívet melengető örök emlék, amire pillantva az év minden egyes napján erőt lehet meríteni és a szeretet, összetartozás érzését árasztja. (Különösen most) A család fontossága és a szeretteinkkel töltött idő értéke felbecsülhetetlen, a világjárvány hosszú hónapjai alatt megtapasztaltuk milyen nehéz időszak is volt mikor nem lehettünk olyan sokat a szeretteinkkel. Az addig természetes családi programokról is le kellett mondanunk és sok mindenkit a fényképes élményeik nézegetése segített át a legmagányosabb időszakon. Ha igazán egyedi élményt szeretnél szerezni fantasztikus anyák napi ajándék lehet ez. De általában véve is, melyik édesanya ne örülne egy kedves családi pillanatnak, amelyet vászonképként méltóképpen és tartósan megörökítettünk?

Választhatunk egy nagyon jól sikerült képet is, azonban nem muszáj az alapoknál maradnunk: hoztunk pár ötletet, amivel még kreatívabbá, ötletesebbé és személyesebbé teheted az anyák napjára szánt ajándékodat. Garantált, hogy szívhez szóló, kreatív ajándék lesz a már elkészített, kész vászonkép Anyák napjára.

kollázs anyák napjára

Hogyan készíts saját kollázst Anyák Napjára?

Kezdjük a tippek sorozatát egy egyszerűbb ötlettel: egy fotó helyett többől látványos kollázst készíthetünk. Válassz legalább hét képet, ügyelj arra, hogy ezek színvilága lehetőleg hasonló legyen, így a végeredmény igazán harmonikus lesz. Válogass össze különböző örömteli pillanatokat, akár különböző korokból, vagy mesélj el egy történetet összeállításoddal, anyák napi ajándékod máris egyedi és szerethető lesz. Művészibb hatás elérése érdekében akár fekete-fehér képként is elkészítheted kollázsodat.
Ha nem vagy jártas a képszerkesztésben, ma már az sem okozhat gondot. Az internet telis-tele van jobbnál jobb és főként könnyen kezelhető online kollázs készítő oldalakkal, ahol pár kattintással ingyenesen elkészíthetjük mesterművünket. Ezután már nincs más dolgod, mint az elkészült kollázst képként feltölteni a megrendelésedhez, kiválasztani a méretet, a többi pedig már a mi dolgunk.

Az egyik legjobb fotó kollázs készítő oldal, ami nem mellesleg tud magyarul is: a Canva. Egy kis segítség a használatához: Nyisd meg a www.canva.com oldalt a böngésződben. A keresőbe írd be azt, hogy fotómontázs vagy fotókollázs és máris rengeteg előre készített kollázs sablon jelenik meg készen arra, hogy segítsen ajándékod elkészítésében. Kattints arra, amelyik elnyerte a tetszésedet és megnyílik egy szerkesztőablak. Nagyon sok ingyenes sablont találsz itt, (a sablonok bal alsó sarkában látható, ha ingyenes a kollázs sablon) ha pedig nem gond, hogy az elkészült kollázsért letöltéskor fizetni kell, akkor még szélesebb a választék. Nincs is más dolgod, mint feltölteni a saját képeidet, majd a sablonba húzd be őket és kész is a kollázs. A jobb felső sarokban, a Letöltésre gombra kattintva máris saját meghajtódon kezelheted az elkészített képet.

+1 ötlet a kollázs készítéséhez - Régi emlékek újratöltve

Keress elő a régi, porlepte fotóalbumok mélyéről néhány kedves gyerekkori képet magadról vagy testvéreidről, majd készítsétek el újra ezeket a fotókat lehetőleg ugyanazon a helyszínen, hasonló ruhákba bújva. Minél jobban hasonlít az új kép az eredetire, annál jobb! Az így készült új és régi képekből készítsd el egyedi kollázst a fent említett módon.

kisebbek bevonása az anyák napjára készülő ajándékba

Hogyan vonjuk be a legkisebbeket az ajándékozás örömébe?

Ha még nagyon kicsi a gyermek és az édesapa köszönti fel édesanyját a pici nevében (vagy a szülők a nagymamát), akkor ebben a helyzetben is szuper választás egy vászonképen megörökített pillanat. Egy kreatív ötlettel itt is megfűszerezhetjük az anyák napjára szánt meglepetést: ha a megajándékozottnak valami jellegzetes foglalkozása van, vagy valami egyedi hobbinak hódol, a kisgyermeket öltöztethetjük ennek megfelelően, mintha anyut vagy a mamát utánozná.

Manapság rendkívül divatos és akár telefonnal is elkészíthetünk olyan képeket, ahol a gyerekek/unokák a kezükkel szívet formálnak, vagy egy nagy szívet szerkeszthetünk össze több hasonló képből.
Ha mégis valami egyszerűbb ötletet keresnél, akkor készíthetsz kollázst a még pocakban lévő piciről és az első napjairól, valamint az első közös képekről a családtagokkal.

Anyák napja vászonkép ajándék

Téged is elvarázsolnak a gyermekek által készített ajándékok?

Talán még emlékszel, hogy gyerekkorodban milyen nagy szeretettel készítettél egy-egy rajzot édesanyádnak, aki azután azt büszkén kitette a lakás egyik jól látható pontjára, vagy féltve őrizgette „műalkotásaidat” a szekrénye mélyén egy már zsúfolt mappában. Minden anyuka büszke az ő kis művészére és ma már van arra is lehetőség, hogy az elkészült gyerekrajzok örök emlékként díszítsék anyu, a nagyi vagy a dédi otthonát. A legkisebbeknél remek ötlet ha tenyerét vagy lábát befestve készítünk lenyomatot akár az egész családét megörökítve mokássá is tehetjük az elkészítést és biztosan örömkönnyeket csalunk elődeink szemébe.

Fotózd vagy scanneld be a kívánt rajzot nagy felbontásban, töltsd fel a megrendeléshez, a többit pedig bízd ránk. Profi grafikusokból álló csapatunk a rendelkezésedre áll, hogy az így elkészült anyák napi ajándék szemet gyönyörködtető örök emlék legyen.

Profi hatás profilokkal

Készíts a család tagjairól jó minőségű képeket profil nézetből, majd szerkesztd őket egy képpé. Arra ügyelt, hogy mindenkit ugyanabból az irányból örökíts meg. Itt szintén érdemes lehet játszani a színmódokkal: a végeredmény lehet színes, fekete-fehér vagy szépia is. Modern hatás eléréséhez megjelenítheted a képen akár csak a sziluetteket is, a végeredmény így is garantáltan fantasztikus lesz.

Mondd el szavakkal: Kép szófelhőből

Idén anyák napján mondd el szófelhővel Édesanyádnak, Nagymamádnak mennyire sokat jelent Neked! Írd össze, neked mit jelent Ő, gyűjtsd össze a legszerethetőbb tulajdonságait, és a csak rá jellemző dolgokat, beceneveket. Lehetsz komoly, megható vagy humoros is. Legyen ez a kép olyan egyedi amilyen a ti kapcsolatotok!
Az összegyűjtött szavakból szófelhő generátor segítségével pár kattintással megható ajándékot készíthetsz. Az egyik legjobb ilyen szerkesztőt wordart.com oldalra kattintva találod. Igaz, ide nem árt egy kis angoltudás, de a végeredmény magáért fog beszélni.

családfa

Készítsd el családfádat ajándékba!

Következő ötletünk kivitelezése nagyobb lélegzetvételű, jóval több időt és munkát igényel, viszont egy fényképes családfa örök emlék marad, amit majd a későbbi generációk is szívesen nézegetnek majd. Keress képet a család minden egyes tagjáról, majd szerkeszd össze családfává azokat. Még személyesebbé teheted, ha a képek alá a neveken és születési időpontokon kívül írsz pár kedves sort is róluk.

Kép a képben, ismerd meg a generáció fotó lényegét!

Napjainkban az internet segítségével számos újdonságot felfedezhetünk. Te is biztosan találkoztál már az utóbbi időben elterjedt generáció fotó ötletével amit bővebben úgy kell elképzelni, hogy egy képen a család több generációját örökítették meg olyan módon, hogy a család legidősebb tagja tartja a kezében e gyermeke képét, aki a kezében az ő gyermekének a fotóját tartja és így tovább. Így akár három-négy generációt is megörökíthetünk egyetlen fényképen, amely méltó ajándék lehet idén anyák napjára.

Ha úgy szeretnéd elkészíteni, hogy édesanyád vagy a nagyi ne fogjon gyanút, akkor elkészítheted fordított sorrendben is a képeket: mindenki a saját szülőjének a fényképét tartja a kezében. Így vagy fordított lesz a szerkesztett képen is a képek sorrendje, vagy ha tudsz képet szerkeszteni, akkor a keretekben felcserélheted a tartott képeket is.
Reméljük, hogy a fenti összeállításunkkal sikerült megihletnünk, és fejedben már meg is született a tökéletes ajándék Édesanyádnak, Nagymamádnak idén anyák napjára. Ha már tudod, melyik ötletet szeretnéd megvalósítani esetleg meg is van már a vászonkép ajándék ötleted Anyák napjára, akkor ne habozz, vedd fel velünk a kapcsolatot bátran és mi kivitelezzük elképzeléseidet!.

Rendelés leadása

 

További cikkek

Egy stúdió fotózás nem csupán egy életre szóló emlék, de szuper élmény is egyben

Ismerd meg a legnépszerűbb fotózási stílusokat, fejleszd képeidet és számos képességedet is egyben

Téged is lenyűgöz a gasztronómia világa? Merülj el az ételfotózás világában és fedezd fel hogyan születhet kedvenc fogásaidból igényes vászonkép!