Vászonkép dekoráció a babaszobában? Itt vannak a legfrissebb 2021-es trendek

Miért is nagyszerű választás a vászonkép a babaszoba dekorálásához? A vászonkép dekoráció a babaszobában gyors és egyszerű megoldás, hogy gyorsan érj el látványos változást.

A babaszoba otthonod azon része, ahol a család együtt játszik, pihen, vagy csak élvezi az együtt töltött minőségi időt a kicsivel. Mivel sok időt töltünk itt, nem árt a berendezést és a dekorációt úgy megválasztani, hogy az igazán meghitt, örömteli hangulatot a környezet is támogassa, mintegy körbeölelve a benne tartózkodókat. A boltokban fellelhető számtalan dekorációs lehetőség között az ember könnyen elveszhet, és elbizonytalanodhat afelől, hogyan is rendezze be otthonának eme részét, úgy, hogy a megálmodott hatást el is érje. Következő cikkünkben ebben kívánunk a segítségedre lenni, hogy neked sikerüljön megvalósítani a tökéletes hangulatot itt is, no meg természetesen eláruljuk azt is, hogyan illeszkedik bele ebbe a témába a vászonkép.

A tökéletes babaszoba kialakítása elég sok időt és erőfeszítést igénybe tud venni. Ha tanácstalannak érzed magad, mert úgy érzed, elvesztél a rengeteg kiegészítő között, és szükséged van egy kis inspirációra, akkor az a jó hírünk van, hogy jó helyen jársz. Máris mutatunk neked pár hasznos és friss tippet, hogy neki tudj látni a feladatnak.

Ints búcsút a hagyományos rózsaszín/kék babaszobának - vászonkép dekorációt a babaszobába

A semleges színek uralma nagy népszerűségnek örvendett 2020-ban, és ez a mai napig töretlenül így is maradt. Nyugodtan elfelejtheted a hagyományos „a fiúknak kéket, a lányoknak rózsaszínt” elvet, mert most már egy egész sor vadonat új, divatos szín várja, hogy felfedezd.

Nagy divat napjainkban a falakat valamilyen semleges színnel festeni, mint a szürke, zöld vagy barna különböző árnyalatai, de akár a sárga is szóba jöhet a napfényesebb hatás kedvéért, akár kisfiú, akár kislány szobája fog elkészülni. Ami extra előnyt jelent ennél a trendnél az, hogy a következő testvér érkezésénél sem muszáj átdekorálnunk azonnal az egész szobát akkor sem, ha a kistesó ellenkező neműként érkezik majd.

Nem kell megijedned, attól, hogy a falak neutrális színeket kapnak, ez a trend egyáltalán nem unalmas! A kiegészítők és fali dekorációk bármilyen élénk színben pompázhatnak. Tökéletesen illik ide például egy nagyobb méretű élénk színekben pompázó vászonkép, amellyel emelhetjük a babaszoba hangulatát. Mivel a falak semleges színükkel finoman a háttérbe húzódnak, így a hangsúly, amely a tekintetet vonzani fogja könnyedén terelhető a megfelelően kiválasztott vászonképre. A lehetőségek határtalanok, nyugodtan játssz a formákkal, színekkel. Így a bohém stílustól, az állatos vagy mesehősös témákon át számtalan lehetőség várja, hogy kipróbáld.

Skandináv életérzés a letisztult, nyugodt élet kedvelőinek

A skandináv lakberendezési irányzatok, mint ilyen például a Hygge is, amiről másik cikkünkben is írtunk már, egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek, és ez a trend valószínűleg a jövőben még nagyobb teret fog hódítani. A sokszor zajos, nyüzsgő külvilágból felszabadító érzés hazaérkezni a „béke szigetére”. Egyre többen gondolják így azok, akik ez a stílusirányzat mellet teszik le a voksukat. Miért is ne rendeznénk be otthonunk többi helyisége mellett a babaszobát is ily módon?

Ebben a trendben nagy szerepet kap a sima fehér fal, természetes fa bútorokkal, geometrikus mintákkal és különféle természetes textúrákkal, felületekkel való keverése. Ez a stílus azokhoz illik igazán, akik szeretik a letisztult, minimalista berendezést modern hangulattal ötvözni.

Ehhez a stílushoz válassz geometrikus mintákat, vagy természetet ábrázoló (például csendélet, vagy állatokat ábrázoló) vászonképet, letisztult, nyugodt kisugárzással. Vagy ha a szoba fala, bútorzata és a többi dekoráció nem túlságosan hangsúlyos, akkor a vászonképre jöhet nyugodtan valami színesebb, mozgalmasabb téma is akár.

Pasztellszínek és fehér kombinációja, mint nyerő páros

A 2020-as év, elég hektikusra sikeredett, de itt vannak a pasztellszínek, akik segítségével visszacsempészhetjük otthonunkba a nyugalmat. Bármely szín pasztelles változata fehérrel kombinálva kitűnő hangulatot fog eredményezni, így mindenki megtalálhatja a szívének legkedvesebb kombinációt ebben a stílusban is. Itt érdemes a vászonra kerülő képet is pasztell árnyalatban megálmodni, hogy megfelelően harmonizáljon a berendezés többi darabjával.

Egy csipet vadon a szobában

A bolyhos kiscicák és aranyos kutyusok mellett (vagy helyett) ennél a stílusnál előtérbe kerülnek az oroszlánok, zsiráfok, elefántok, vagy a vadon egyéb barátságos kis lakói. Az állatmintás dekoráció most igazán nagy slágernek számít, a bármilyen méretben készült állatos vászonkép mellett a vadvilágos téma visszaköszönhet még a többi kiegészítőn, például a szőnyegen, sötétítőfüggönyön is.

Az állatok mellett a vadvilág növényeit is becsempészhetjük csemeténk szobájába. Az erdős hangulatot állatokkal kombinálva könnyedén azt a hangulatot teremthetjük, mintha odakint lennénk a természet lágy ölén. Ennél a stílusnál a zöld és barna színek árnyalatai dominálnak, amelyeket kiegészíthetjük azonban más színekkel is, mint például a kék vagy akár a szürke különböző árnyalatai.

A természetes anyagok reneszánsza

A vadvilág-témájú dizájn mellett a természetes anyagokból készült berendezési és dekorációs tárgyak is egyre népszerűbbé kezdenek válni az utóbbi időben. Nem csoda, hogy már a babaszobát is kezdi meghódítani ez az igen nagyszerű trend. Az előbbi témához hasonlóan ez is a szabad ég, a természet hangulatát csempészi otthonunkba, a kiegészítők igen széles választékát kínálva.

A természetes anyagból szőtt szőnyegek, szárított virágok, szőtt-fonott kosárkák és egyéb kiegészítők na és persze a természetes fa bútorok igen kellemes, nyugodt hangulatot kölcsönöznek a babaszobának. A különböző darabok nagyszerűen kombinálhatóak egymással, és a minimalistától a retrón át egészen a fényűzőig nagyon sokféle hatás érhető el velük. Mivel ezek a tárgyak sem túl hivalkodóak, ide is nagyon sok féle kép szóba jöhet, amikor a vászonkép témáját választjuk ki, amely majd a szoba legfőbb dísze lesz majd. A családi portrétól kezdve a csendéleten át a modernebb, kortárs képekig szinte bármit beilleszthetünk attól függően, hogy milyen hatással szeretnénk a végeredményt megkoronázni.

Reméljük, sikerült ötletet adnunk a számodra és családod számára tökéletes babaszoba kialakításához, és sikerült eldöntened, milyen vászonképet szeretnél ennek a fontos helyiségnek a falán viszontlátni. Keress fel minket bizalommal és mi segítünk megvalósítani vászonképedet tökéletes minőségben, hogy hosszú éveken át otthonod méltó dísze lehessen.

Vászonkép dekoráció rendelése

 

További cikkek

A vászonképek nem csupán otthonunk díszítésére alkalmasak, hanem kiváló ajándékok is lehetnek.

A vászonképek az utóbbi években egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a lakberendezés világában.

Az élet tele van különleges pillanatokkal, és az egyik legjobb módja annak, hogy ezeket az emlékeket örökké megőrizzük, az, hogy megörökítjük őket fotókon.