Vászonkép dekoráció a babaszobában? Itt vannak a legfrissebb 2021-es trendek

Miért is nagyszerű választás a vászonkép a babaszoba dekorálásához? A vászonkép dekoráció a babaszobában gyors és egyszerű megoldás, hogy gyorsan érj el látványos változást.

A babaszoba otthonod azon része, ahol a család együtt játszik, pihen, vagy csak élvezi az együtt töltött minőségi időt a kicsivel. Mivel sok időt töltünk itt, nem árt a berendezést és a dekorációt úgy megválasztani, hogy az igazán meghitt, örömteli hangulatot a környezet is támogassa, mintegy körbeölelve a benne tartózkodókat. A boltokban fellelhető számtalan dekorációs lehetőség között az ember könnyen elveszhet, és elbizonytalanodhat afelől, hogyan is rendezze be otthonának eme részét, úgy, hogy a megálmodott hatást el is érje. Következő cikkünkben ebben kívánunk a segítségedre lenni, hogy neked sikerüljön megvalósítani a tökéletes hangulatot itt is, no meg természetesen eláruljuk azt is, hogyan illeszkedik bele ebbe a témába a vászonkép.

A tökéletes babaszoba kialakítása elég sok időt és erőfeszítést igénybe tud venni. Ha tanácstalannak érzed magad, mert úgy érzed, elvesztél a rengeteg kiegészítő között, és szükséged van egy kis inspirációra, akkor az a jó hírünk van, hogy jó helyen jársz. Máris mutatunk neked pár hasznos és friss tippet, hogy neki tudj látni a feladatnak.

Ints búcsút a hagyományos rózsaszín/kék babaszobának - vászonkép dekorációt a babaszobába

A semleges színek uralma nagy népszerűségnek örvendett 2020-ban, és ez a mai napig töretlenül így is maradt. Nyugodtan elfelejtheted a hagyományos „a fiúknak kéket, a lányoknak rózsaszínt” elvet, mert most már egy egész sor vadonat új, divatos szín várja, hogy felfedezd.

Nagy divat napjainkban a falakat valamilyen semleges színnel festeni, mint a szürke, zöld vagy barna különböző árnyalatai, de akár a sárga is szóba jöhet a napfényesebb hatás kedvéért, akár kisfiú, akár kislány szobája fog elkészülni. Ami extra előnyt jelent ennél a trendnél az, hogy a következő testvér érkezésénél sem muszáj átdekorálnunk azonnal az egész szobát akkor sem, ha a kistesó ellenkező neműként érkezik majd.

Nem kell megijedned, attól, hogy a falak neutrális színeket kapnak, ez a trend egyáltalán nem unalmas! A kiegészítők és fali dekorációk bármilyen élénk színben pompázhatnak. Tökéletesen illik ide például egy nagyobb méretű élénk színekben pompázó vászonkép, amellyel emelhetjük a babaszoba hangulatát. Mivel a falak semleges színükkel finoman a háttérbe húzódnak, így a hangsúly, amely a tekintetet vonzani fogja könnyedén terelhető a megfelelően kiválasztott vászonképre. A lehetőségek határtalanok, nyugodtan játssz a formákkal, színekkel. Így a bohém stílustól, az állatos vagy mesehősös témákon át számtalan lehetőség várja, hogy kipróbáld.

Skandináv életérzés a letisztult, nyugodt élet kedvelőinek

A skandináv lakberendezési irányzatok, mint ilyen például a Hygge is, amiről másik cikkünkben is írtunk már, egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek, és ez a trend valószínűleg a jövőben még nagyobb teret fog hódítani. A sokszor zajos, nyüzsgő külvilágból felszabadító érzés hazaérkezni a „béke szigetére”. Egyre többen gondolják így azok, akik ez a stílusirányzat mellet teszik le a voksukat. Miért is ne rendeznénk be otthonunk többi helyisége mellett a babaszobát is ily módon?

Ebben a trendben nagy szerepet kap a sima fehér fal, természetes fa bútorokkal, geometrikus mintákkal és különféle természetes textúrákkal, felületekkel való keverése. Ez a stílus azokhoz illik igazán, akik szeretik a letisztult, minimalista berendezést modern hangulattal ötvözni.

Ehhez a stílushoz válassz geometrikus mintákat, vagy természetet ábrázoló (például csendélet, vagy állatokat ábrázoló) vászonképet, letisztult, nyugodt kisugárzással. Vagy ha a szoba fala, bútorzata és a többi dekoráció nem túlságosan hangsúlyos, akkor a vászonképre jöhet nyugodtan valami színesebb, mozgalmasabb téma is akár.

Pasztellszínek és fehér kombinációja, mint nyerő páros

A 2020-as év, elég hektikusra sikeredett, de itt vannak a pasztellszínek, akik segítségével visszacsempészhetjük otthonunkba a nyugalmat. Bármely szín pasztelles változata fehérrel kombinálva kitűnő hangulatot fog eredményezni, így mindenki megtalálhatja a szívének legkedvesebb kombinációt ebben a stílusban is. Itt érdemes a vászonra kerülő képet is pasztell árnyalatban megálmodni, hogy megfelelően harmonizáljon a berendezés többi darabjával.

Egy csipet vadon a szobában

A bolyhos kiscicák és aranyos kutyusok mellett (vagy helyett) ennél a stílusnál előtérbe kerülnek az oroszlánok, zsiráfok, elefántok, vagy a vadon egyéb barátságos kis lakói. Az állatmintás dekoráció most igazán nagy slágernek számít, a bármilyen méretben készült állatos vászonkép mellett a vadvilágos téma visszaköszönhet még a többi kiegészítőn, például a szőnyegen, sötétítőfüggönyön is.

Az állatok mellett a vadvilág növényeit is becsempészhetjük csemeténk szobájába. Az erdős hangulatot állatokkal kombinálva könnyedén azt a hangulatot teremthetjük, mintha odakint lennénk a természet lágy ölén. Ennél a stílusnál a zöld és barna színek árnyalatai dominálnak, amelyeket kiegészíthetjük azonban más színekkel is, mint például a kék vagy akár a szürke különböző árnyalatai.

A természetes anyagok reneszánsza

A vadvilág-témájú dizájn mellett a természetes anyagokból készült berendezési és dekorációs tárgyak is egyre népszerűbbé kezdenek válni az utóbbi időben. Nem csoda, hogy már a babaszobát is kezdi meghódítani ez az igen nagyszerű trend. Az előbbi témához hasonlóan ez is a szabad ég, a természet hangulatát csempészi otthonunkba, a kiegészítők igen széles választékát kínálva.

A természetes anyagból szőtt szőnyegek, szárított virágok, szőtt-fonott kosárkák és egyéb kiegészítők na és persze a természetes fa bútorok igen kellemes, nyugodt hangulatot kölcsönöznek a babaszobának. A különböző darabok nagyszerűen kombinálhatóak egymással, és a minimalistától a retrón át egészen a fényűzőig nagyon sokféle hatás érhető el velük. Mivel ezek a tárgyak sem túl hivalkodóak, ide is nagyon sok féle kép szóba jöhet, amikor a vászonkép témáját választjuk ki, amely majd a szoba legfőbb dísze lesz majd. A családi portrétól kezdve a csendéleten át a modernebb, kortárs képekig szinte bármit beilleszthetünk attól függően, hogy milyen hatással szeretnénk a végeredményt megkoronázni.

Reméljük, sikerült ötletet adnunk a számodra és családod számára tökéletes babaszoba kialakításához, és sikerült eldöntened, milyen vászonképet szeretnél ennek a fontos helyiségnek a falán viszontlátni. Keress fel minket bizalommal és mi segítünk megvalósítani vászonképedet tökéletes minőségben, hogy hosszú éveken át otthonod méltó dísze lehessen.

Vászonkép dekoráció rendelése

 

További cikkek

Az élet tele van különleges pillanatokkal, és az egyik legjobb módja annak, hogy ezeket az emlékeket örökké megőrizzük, az, hogy megörökítjük őket fotókon.

Anyák napja egy különleges nap minden évben, amikor kifejezzük szeretetünket, tiszteletünket és hálánkat azok felé a csodálatos nők felé, akik életet adtak nekünk és neveltek...

Az évszakok változása olyan természetes ciklikus esemény, ami mindig új inspirációforrást jelent a művészek számára.