Vászonkép nyomtatás – életre keltjük a falakat

Szeretnéd még otthonosabbá tenni lakást? Nincs is annál jobb, mint amikor kedvenc élményeid emlékei vesznek körbe! Különösen igaz ez, ha különleges ajándékon töröd a fejed! A vászonkép nyomtatás, és az ilyen módon készült faliképek bármilyen képet az otthonod gyönyörű, és trendi kiegészitőjévé tesznek. Legyen szó egy híres műalkotásról, vagy a telefonodban megbújó vicces szelfiről, mi életre keltjük az élményeidet!

Magas minőségű, látványos és egyedi nyomtatott vászon faliképeket készítünk. Számunkra az a legfontosabb, hogy az ügyfeleink elképzeléseit, és ízlését tükrözze az elkészült alkotás. Tapasztalt csapatunk tehetséges tagjai a szakszerűség mellett jó adag művészi érzékkel is rendelkeznek, így garantáltan jó kezekben lesz megrendelésed. :) Tényleg ennyire egyszerű lenne az egész vászonkép nyomtatás, vagy azért vannak olyan dolgok, amelyekkel nem árt tisztában lenni, ha mi is szeretnénk falunkon viszontlátni kedvenc képeinket?

Vajon jól fog mutatni a kép a vásznon? Milyen képet válasszak? Mennyire lesznek elevenek a színek? Hogyan óvjam meg a tartósságát?  Mivel tisztítsam? Ilyen és ehhez hasonló kérdésekkel rengetegszer találkoztunk már, nyugi, teljesen normális, hogy benned is felmerültek ezek a kérdések. Érdemes lesz tovább olvasni a cikket, hiszen most minden választ meg fog kapni! Sőt! Tanácsokkal is ellátunk majd, amelyek segítenek a döntésben, mikor arra kerül a sor, hogy kiválaszd a tökéletes témát, képet a megálmodott vászonképhez.

Milyen képet válasszak?

Mindenképpen olyat, ami a szívednek kedves és szívesen látnád a faladon is. A legtöbb mai okostelefon már tud olyan felbontású képet készíteni, amelyből szuper vászonképet lehet készíteni. Az, hogy a kinézett fénykép valóban alkalmas-e a nyomtatásra, jól fog-e mutatni a vásznon, több tényező is befolyásolja. Most beszéljünk erről egy kicsit!

Az egyik legfontosabb tényező a felbontás

Ez nyilván függ attól is, hogy mekkora vászonképet szeretnél a végén kézhez kapni… Az általános szabály szerint - amit érdemes irányadónak tekinteni - azt mondjuk, hogy 30 centiméterenként 1000 pixelre van szükség. Ha így számolunk, akkor egy átlagos 2 megapixeles kép (2000 x 1000 pixel) nagyjából egy 60x30 cm-es vászonképhez már jó is.

Akkor sem kell elkeseredni, ha a kiszemelt kép ennél valamivel kisebb felbontással készült, mert van remény! Nagyon sok fényképet igen jól lehet nagyítani anélkül, hogy az élességéből észrevehető mértékben veszítenénk, illetve egyéb trükkökket bevetve szuper eredményeket érhetünk el. Ezért van az, hogy a beküldött képet grafikus kollégáink vászonra nyomtatás előtt alaposan átvizsgálják, és szükség esetén javítanak rajta. Ebben az esetben mindenképpen egyeztetnek veled is, hogy az elkészült kép valóban a Te ízlésed tükrözze.

A vászon textúrája nem fog rontani a kép élességén?

A képek valódi vászonra készülnek, olyasmire, mint amire a festők is dolgoznak. Viszont nem kell attól tartani, hogy a vászon jellegzetességeiből és textúrájából adódóan egy homályos pacát fogsz kézhez kapni vászonkép helyett, kivéve ha te egy pacát szeretnél :) Viccet félre téve a vászon textúrája ugyanis egyáltalán nem ront a nyomat élességén, pont olyan lesz, mint egy hagyományos fénykép élessége. Ez a felvetés főleg feliratos képek esetében szokott felmerülni, de akkor sem kell aggódni. Az elkészült vászonképen a betűk, feliratok élesek, jól olvashatóak lesznek a legkisebb részletig. Konklúzióként le tudjuk vonni, hogy a vászonkép nyomtatás nem ront az eredeti kép minőségen.

Lehet igényes és szép vászonkép egy saját készítésű családi fotóból?

Általában az így elkészített képek nem megfelelően megvilágított, belső térben készülnek, így minőségük jóval elmarad a stúdióban készült képek minőségétől.  Igaz, a mai telefonok fényképezői már egyre jobb képeket készítenek, és a fotószűrők is számtalan lehetőséget biztosítanak a különböző színbeállításokkal és hatásokkal, akár egész különleges művészi képek születhetnek. Ezen felül ezeknél a képeknél grafikus kollégáink is kicsit többet szoktak időzni, hogy tényleg kihozhassuk a kiválasztott képből a maximumot.

Lehet régi papírképből vászonképet nyomtatni?

Naná, hogy lehet! A mai modern kor eszközeivel már erre is lehetőség van. Nincs más dolgod, mint a régi fényképet bescannelni lehetőleg nagy felbontással, majd segítünk új életre kelteni azt. Egy kis retusálás, színezés csodákra képes, igazi ínyenc feladat a vérbeli grafikusok számára ;)

Mit csináljak akkor, ha a kiválasztott fénykép színei nem illenek a szobám színeihez?

Először is, ne ijedj meg, tudunk ajánlani nagyon jó szobafestőt. Na jó csak vicceltem, és ebben az a nagyon jó azonkívül, hogy van humorérzékem, hogy nem kell lemondanod a megálmodott képről akkor sem, ha az színeiben egyáltalán nem passzol otthonod környezetébe.

Ilyenkor nagyon jól jönnek a különböző – akár telefonos – képszerkesztő programok, ahol akár előre beállított filterek segítségével pillanatok alatt átalakíthatod képed színeit úgy, hogy tökéletesen beilleszkedjen az enteriőrbe. Ez akkor is nagyon jó ötlet, ha túl sok féle szín van a képen és emiatt nagyon „zajos” hatást kelt, mert ezzel a módszerrel ezt is meg lehet szelidíteni.

Érdemes itt elgondolkodni a szürkeárnyalatos (elterjedt közismert nevén fekete-fehér) képen, mert azzal modern, letisztult hatást tudsz elérni, amely a legtöbb otthonba könnyedén illeszkedik.

Nincs is más dolgod, mint lehúzni a szaturációt, majd kicsit játssz még a kontraszttal addig, míg neked tetsző, élettel teli hatásos kép születik, amely garantáltan jól fog mutatni.
Ha úgy érzed, segítség kell ehhez, szólj bátran és grafikus kollégáink készséggel fognak segíteni a vászonkép nyomtatással kapcsolatos minden mozzanattal.

Amennyiben felkeltettük az érdeklődésedet, úgy Itt tudsz rendelést leadni!


További cikkek

A vászonképek nem csupán otthonunk díszítésére alkalmasak, hanem kiváló ajándékok is lehetnek.

A vászonképek az utóbbi években egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a lakberendezés világában.

Az élet tele van különleges pillanatokkal, és az egyik legjobb módja annak, hogy ezeket az emlékeket örökké megőrizzük, az, hogy megörökítjük őket fotókon.