Vászonkép otthonodba – a régi képek kora végleg lejárt

Használd modern világunk előnyeit és élj a lehetőségekkel! Manapság már otthonunk kényelméből kiválaszthatjuk bútorainkat, kiegészítőinket és nincs ez másképp a dekoráció tekintetében sem. Pár kattintással kiválaszthatod milyen dizájn passzol leginkább stílusodhoz. A faliképek előnyösen változtatnak a minket körülvevő falakon. De miért is elégednél meg egy tucatképpel ha saját fantáziádat is használhatod és könnyedén egyedivé varázsolhatod életteredet. Akár személyes élményeidet is megörökítheted vagy kedvenc festményed másában is gyönyörködhetsz otthonod kényelmében.

Manufaktúránk minden felmerülő kérdésben segítségedre lesz a kép kiválasztásától egészen a megalkotott vászonképed kiszállításáig. Csupán egy hétre lesz szükségünk, hogy elkészítsük megrendelésedet. Szakmai tapasztalatunk és kész munkáink bizonyítják, hogy mindig a legtökéletesebb minőséget és felkészültséget garantáljuk számodra, ami nagyban megkönnyíti a közös munkát veled. Nincs más dolgod mint megosztani velünk elképzeléseidet és rövid időn belül már gyönyörködhetsz is saját vászonképedben.  Vászonkép, mint otthonunk modern és trendi dísze. Miért is érdemes megfontolnunk, hogy a régi képeket vászonképre cseréljük? Régi faliképeink hátránya gyakran a díszes keretek súlya és tiszthatósága, ami a modernebb vászonképek esetén kiköszöbölünk. Tarts velünk és ismerd meg a vászonképek világát! Cikkünkben részletesebb betekintést nyerhetsz a vászonképek lehetőségeiből, hogy könnyedén megtaláld a számodra tökéleteset.

Mióta világ a világ az emberek imádják otthonaikat minél inkább saját képükre formálni, ily módon is kifejezni saját egyéniségüket. Biztosan te is érezted már egy beköltözés alkalmával, hogy akkor válik otthonossá ha saját stílusod visszatükröződik és kedvenc emlékeid tárgyai vesznek körül. Akkor fogod a legjobban érezni magad falaid között, ha díszeid természetes és pozitív hatást keltenek nem csak benned de vendégeidben is. Otthonod kialakításán érezhetővé válik a gondoskodás, törődés és pihentetően hat rád amikor szabadidődet élvezed. A régi korokban, mikor még nem létezett a fényképezés művészete, festők által készített képekkel díszítették az emberek élettereiket, igaz akkoriban ezt csak a tehetősebb társadalmi réteg engedhette meg magának. Átvitt értelemben ezeket a képeket is nevezhetjük a vászonképek őseinek, hiszen a legtöbb olaj vagy akril festmény is vászonra készült el.

Majd a 20. század második felében a fényképezőgépek rohamos fejlődésével egyre inkább elterjedt a fényképezés – már az átlagember is könnyedén hozzájuthatott egy könnyen kezelhető fényképezőgéphez, amivel - akkor még filmre – elkészíthette saját képeit. Itt még kis nehézséget okozott a filmek előhívatása illetve a szalagok sérülékenysége is. A modernizáció viszont egyre korszerűbb lehetőségeket nyitott meg előttünk. Napjainkra pedig olyan szintre fejlődött a technológia, hogy mindannyian már zsebünkben egy komplett számítógéppel rohangálunk – gondolok itt az okos telefonokra, melyekkel aztán már tényleg gyerekjáték a csúcsminőségű képek elkészítése, melyeket azután csupán pár kattintás segítségével vászonképpé is „alakíthatunk”. Élvezheted a különböző képszerkesztők elérhetőségét, impulzusokkal és még számtalan lehetőséggel feldobhatod szeretett fotóidat.

Leendő vászonképek a mobilodban

Fogadjunk, ha most előveszed a mobilodat és végiglapozod a képeidet, biztosan találnál köztük olyat, amelyet szívesen látnál viszont otthonod falán. Nagyban megkönnyíti a dolgodat, hogy bármennyi képet lőhetsz mivel nem kell drága filmet vásárolnod és digitálisan is tárolhatod, így sokkal egyszerűbb kiválasztani is illetve gyakorolni a tökéletesre. Szóval fotózásra fel, örökítsd meg élményeidet bátran! Sőt, a legtöbb telefon kamerája ma már szinte magát hangolja be, hogy a legjobb minőségű képet tudd elkészíteni, amivel igazán elégedett lehetsz. Az előre beállított fényképszűrők segítségével pedig még ott a telefonodban meg is tudod szerkeszteni, hatásokat illeszteni kedvenceidre és szinte majdnem olyan, mint amit hivatásos fényképész csinált. Ha szeretsz fényképezni, akkor le merném fogadni, hogy nem is csak egy olyan fotót találnál a telefonodban, ami azonnal mehetne rá a vászonképre. Nem is szükséges egyetlen képed mellett döntened akár események láncolatát is elmesélheted felvételeid alapján.

Na, de hogyan válasszam ki a tökéletes fényképet, ami majd a vászonképre kerül?

Hogy a lehető legjobb végeredményt kapjuk, nem árt odafigyelni pár dologra. A környezeted hatással lesz képedre, érdemes figyelembe venned a tükröződéseket, háttereket, árnyékokat és fények játékát is kattintás előtt. Ezeket összegyűjtöttük neked, és mire tanácsaink végére érsz, mindent tudni fogsz arról, mi is kell a profi végeredmény eléréséhez. Egy jól elkapott pillanatot szinte tökéletesen megörökíthetsz ha teljesen spontán vagy. Nem minden esetben csak a megtervezett fotók nyújtanak jó végeredményt, a legviccesebb képek gyakran a rögtönzött mozzanatok gyors megörökítésével születnek.

Ügyelj a képméretre/felbontásra

A legtöbben szeretik a telefonon a képméretet kisebbre állítani, mert így több kép fér el a telefon tárhelyén. Amennyiben vászonképre szánod művedet, érdemes a nagyobb felbontás mellett dönteni, de már kész fényképeid esetén segítünk ha lehet javítani a minőségen mi megoldjuk. Ha van olyan fényképed, aminél nem vagy biztos, hogy megfelelő a felbontás, küldd el nekünk, és munkatársaink megmondják, alkalmas-e a kép arra, hogy vászonkép legyen belőle. Ha most tervezed még elkészíteni azt a képet, ami majd a vászonra kerül, akkor mindenképpen nézd meg a telefonod fényképező funkciójának beállításánál, hogy a képméret vagy felbontás a legnagyobbra legyen állítva. A faliképek esetében pedig az egyik fő szempont, hogy nagyobb méretben is visszaadja képünk szépségét. Igaz így a kép MB-ban mért mérete is nagyobb lesz, de sokkal szebben, élesebben fog megjelenni a fotó a vásznon.

Játék a színekkel

Ugyanaz a fénykép más és más színbeállításokkal teljesen más hangulatot fog árasztani. Érdemes figyelembe venni ennek beállításánál otthonod színvilágát, milyen kép is illeszkedik bele a legjobban. Fekete fehér vagy színes legyen? Esetleg valamilyen különleges színvilágot szeretnél viszontlátni képeden? Ha szeretnél a színek telítettségén állítani, de nem tudod, hogyan fogj neki, bátran kérd kollégáink segítségét. Csapatunk ebben is a segítségedre lesz, hogy az elkészült vászonképeddel tökéletesen meg legyél elégedve. Nagy hangsúlyt fektetünk a minőségre, hogy hosszú ideig élvezd képedet állapotromlás nélkül, színeink nem fakulnak és nem mosódnak el.

Képélesség és képminőség

A képméret mellett a tökéletes végeredmény érdekében fontos arra is ügyelned, hogy a vászonra szánt képed éles, jó minőségű legyen. Ugyanis, ha a beküldött, eredeti fotó homályos, akkor vászonra nyomtatva is az marad. Fényképezésnél erre úgy tudsz például ügyelni, hogy megfelelő fényerő mellett fotózol. Este, lámpafénynél nehezebb tökéletes élességű fényképet készíteni csupán telefonnal. A természetben készített képek esetén játssz a fényekkel és hatásokkal, figyelj az árnyékokra és képed élethűen visszaadja az élményt. A hátterekre is fontos figyelned, hiszen biztosan te is találkoztál már olyan képekkel ahol belelátszott egy nem odaillő részlet vagy akár egy idegen személy távolról észrevehető fotódon.

A vászonkép témájának kiválasztása

Lassan egy évtizede foglalkozunk vászonképek készítésével és azt látjuk, hogy az esetek nagyjából 80 százalékában saját fotóból készülnek az otthonra vagy ajándékba szánt képek. A legtöbben szeretik életük vidám vagy megható pillanatait ily módon viszontlátni a falukon. Mindenki számára más a prioritás, de a szeretteiddel közösen megélt események biztosan neked is erőt adnak a mindennapokban és mindig pozitiv érzésekkel fognak eltölteni.

Nem csak a saját fotódból készülhet azonban vászonkép az otthonodba. Ha megtetszett egy kép, akár valamely híres festmény digitális változata, azt is szívesen vászonra nyomtatjuk neked. Akár egy saját mini galériát is létrehozhatsz otthonodban kedvenc alkotásaidból. Azok közül, akik nem saját családi pillanataikból szeretnének vászonképet készíttetni, gyakran kérnek a vászonra tájképet, városi látképet vagy híres festők munkáinak másolatát. Ebben az esetben arra kérünk, hogy tartsd tiszteletben a mindenkori szerzői jogszabályokat – ennek betartását nekünk nincs kapacitásunk és nem is feladatunk vizsgálni.

Amennyiben szeretnél biztosra menni a felhasználás tekintetében és odavagy a tájképekért, keresgélj galériánkban, ahol szebbnél - szebb képek várnak és pár kattintással megrendelheted a neked tetszőt. Katt a  weboldalunkra és találsz pár csapattagjaink által készített, szabadon felhasználható képet is. Böngéssz közöttük nyugodtan, és ha megtetszik valamelyik, akkor csak írd meg, milyen méretben szeretnéd otthonodba rendelni. Képeinket itt találod.

Válaszd ki a megfelelő méretet

Miután sikerült kiválasztanod a megfelelő képet, még pár dolgot el kell döntened. Az egyik ilyen, hogy mekkora méretben szeretnéd elkészíttetni vászonképedet. Jelenleg tíz féle méretben tudjuk nyomtatni mind álló és fekvő tájolásban a kívánt képet. A legkisebb 20cm x 15cm mérettől a 140cm x 100cm-es méretig mindenki megtalálja az otthonába legjobban illeszkedő lehetőséget. Igaz, ez utóbbihoz már igazán nagy méretű, magas felbontású fényképre van szükség a tökéletes végeredmény eléréséhez. Esetünkben most a méret a lényeg! A méretezésnél, az első szám mindig a hosszúságot, a második szám pedig a kép magasságát jelenti, vagyis a 20cm x 15cm-es méret esetében 20 cm lesz a kép hossza és 15 cm pedig a magassága, vagyis ez egy fekvő tájolású képet takar. A kép témája és eldöntheti, hogy 1 nagyobb képen szépen kidolgozva szeretnéd megjelenítettni vagy akár egy sorozatot alkotnál több kisebb kép elhelyezésével.

Vászonkép az otthonodba

Vászonképed elhelyezése a falon

Minden általunk készített vászonképet kerettel is ellátunk, így könnyedén, csupán pár szög segítségével fel tudod varázsolni őket a faladra, a pontosság kedvéért pedig használj egy kisebb vizimértéket így elkerülhető, hogy ferdén helyezd el vászonképedet. Kivéve persze ha nem pont az a célod, hogy felfedezd a mostanában egyre népszerűbb rombusz tájolású képek érdekességét. Az elkészített képek könnyűek, de azért ügyelj arra, hogy megfelelően rögzítsd a falra, és ne essen le.

Ha egy képet teszel a falra, akkor az elrendezést viszonylag könnyen letudhatod: csupán válaszd ki a helyet, ahol a legjobban mutat, majd illeszd fel pár szög segítségével.

Ha több vászonképben gondolkozol, akkor előtte nem árt megtervezni, hogyan is kerüljenek a falra úgy, hogy harmonikus összképet mutassanak együtt a falon. Böngészd át akár az Instagramot vagy a Pinterestet a jelenleg divatos képelrendezésekért, hogy akár egy teljes kreatív vászonkép-falat készíthess.

A vászonkép rendelés menete, avagy hogyan készül a vászonkép?

Tudjuk, hogy az általunk készített vászonkép örök emlék lesz, és gyakran a legkedvesebb családi emlékeidet bízod ránk, ezért csakis a legmagasabb minőségű anyagokkal dolgozunk. Kiváló minőségű vászonra nyomtatjuk képedet a legmodernebb nyomtatók segítségével, hogy a legélethűbb színeket varázsoljuk rá. Ez garantálja a tökéletes minőséget. Folyamatosan egyeztetünk veled, ellátunk szakmai segítséggel és bizalmasan kezeljük a ránk bízott emlékeidet. Vevőink elégedettsége mindig büszkeséggel tölt el minket és magas színvonalú munkára sarkall.

Ezen felül szakértő és segítőkész grafikus csapatunk tagjai készítik el képedet, az elkészülés minden mozzanatát precízen, nagy odafigyeléssel és szakértelemmel kísérve.

A kép ellenőrzése

Miután megkaptuk megrendelésed, első lépésként manuálisan ellenőrizzük az általad küldött fényképet. Vagyis grafikusunk szakértői szemmel megvizsgálja a kép felbontását, minőségét, a színtelítettséget, és ha szükséges ezeket korrigálja. Ha azonban úgy találja, hogy a beküldött kép nem felel meg a vászonra nyomtatáshoz, akkor ezt mindenképpen jelezzük neked. Amikor a küldött kép rendben van, akkor mehet is nyomtatásra a kívánt méretben.

Nyomtatás a vászonra

Ahogy azt már korábban említettük, a vászonkép nyomtatása során igen magas minőségű alapanyagokkal dolgozunk, hogy az elkészült kép igazán szemet gyönyörködtető látványt nyújtson, és hosszú évek alatt is megőrizze eredeti színvilágát.

Vászonkép keretezése

A következő lépés a vászonkép keretezése. Nyomtatás után a képet még egyszer alaposan ellenőrizzük mielőtt nagy gondossággal egy kiváló minőségű keretre rögzítjük. Ezt a mozzanatot nagy odafigyeléssel, kézzel visszük végig. Mivel vászonképedet örök emléknek szánjuk, ezért nem engedünk az azt tartó keret minőségéből sem, így garantálva a tartós, strapabíró végeredményt, amit sokáig élvezhetsz.

Házhozszállítás

Az sem jelent problémát ha szegedi elhelyezkedésünk távol esik lakóhelyedtől. A végső simítások után gondosan csomagolva, így elkerülve a sérüléseket, futárszolgálattal küldjük el számodra az elkészített vászonképet.

Legyen szó bármilyen és bármekkora képről is, szakértői csapatunk azon dolgozik, hogy a végeredménnyel elégedett legyél, és nagyon sokáig gyönyörködhess a megálmodott vászonképedben. Ha bármi egyéb kérdésed/kérésed van, keress minket megadott elérhetőségeinken bátran. Addig is gyűjtsd az élményeidet, amikből álomszerű vászonképek születnek!

Vászonkép rendelés itt

 

További cikkek

A vászonképek nem csupán otthonunk díszítésére alkalmasak, hanem kiváló ajándékok is lehetnek.

A vászonképek az utóbbi években egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a lakberendezés világában.

Az élet tele van különleges pillanatokkal, és az egyik legjobb módja annak, hogy ezeket az emlékeket örökké megőrizzük, az, hogy megörökítjük őket fotókon.