Vászonkép otthonodba – a régi képek kora végleg lejárt

Vászonkép, mint otthonunk modern és trendi dísze. Miért is érdemes megfontolnunk, hogy a régi képeket vászonképre cseréljük? Következő cikkünk erről szól.

Mióta világ a világ az emberek imádják otthonaikat minél inkább saját képükre formálni, ily módon is kifejezni saját egyéniségüket. A régi korokban, mikor még nem létezett a fényképezés művészete, festők által készített képekkel díszítették az emberek élettereiket, igaz akkoriban ezt csak a tehetősebb társadalmi réteg engedhette meg magának. Viccesen ezeket a képeket is nevezhetjük a vászonképek őseinek, hiszen a legtöbb olaj vagy akril festmény is vászonra készült el.

Aztán a 20. század második felében a fényképezőgépek rohamos fejlődésével egyre inkább elterjedt a fényképezés – már az átlagember is könnyedén hozzájuthatott egy könnyen kezelhető fényképezőgéphez, amivel - akkor még filmre – elkészíthette saját képeit. Napjainkra pedig olyan szintre fejlődött a technológia, hogy mindannyian már zsebünkben egy komplett számítógéppel rohangálunk – gondolok itt az okos telefonokra, melyekkel aztán már tényleg gyerekjáték a csúcsminőségű képek elkészítése, melyeket azután csupán pár kattintás segítségével vászonképpé is „alakíthatunk.”

Leendő vászonképek a mobilodban

Fogadjunk, ha most előveszed a mobilodat és végiglapozod a képeidet, biztosan találnál köztük olyat, amelyet szívesen látnál viszont otthonod falán. Mivel ma már nem kell drága filmet vennünk a fényképezéshez, mivel a képek ma már digitálisan rögzülnek, lehetőségünk van annyi képet készíteni, amennyit csak akarunk. Sőt, a legtöbb telefon kamerája ma már szinte magát hangolja be, hogy a legjobb minőségű képet tudd elkészíteni, amivel igazán elégedett lehetsz. Az előre beállított fényképszűrők segítségével pedig még ott a telefonodban meg is tudod szerkeszteni szinte majdnem olyanra, mint amit hivatásos fényképész csinált. Ha szeretsz fényképezni, akkor le merném fogadni, hogy nem is csak egy olyan fotót találnál a telefonodban, ami azonnal mehetne rá a vászonképre.

Na, de hogyan válasszam ki a tökéletes fényképet, ami majd a vászonképre kerül?

Hogy a lehető legjobb végeredményt kapjuk, nem árt odafigyelni pár dologra. Ezeket összegyűjtöttük neked, és mire a cikk végére érsz, mindent tudni fogsz arról, mi is kell a profi végeredmény eléréséhez.

Ügyelj a képméretre/felbontásra

A legtöbben szeretik a telefonon a képméretet kisebbre állítani, mert így több kép fér el a telefon tárhelyén. Ha van olyan fényképed, aminél nem vagy biztos, hogy megfelelő a felbontás, küldd el nekünk, és munkatársaink megmondják, alkalmas-e a kép arra, hogy vászonkép legyen belőle. Ha most tervezed még elkészíteni azt a képet, ami majd a vászonra kerül, akkor mindenképpen nézd meg a telefonod fényképező funkciójának beállításánál, hogy a képméret vagy felbontás a legnagyobbra legyen állítva. Igaz így a kép MB-ban mért mérete is nagyobb lesz, de sokkal szebben, élesebben fog megjelenni a fotó a vásznon.

Játék a színekkel

Ugyanaz a fénykép más és más színbeállításokkal teljesen más hangulatot fog árasztani. Érdemes figyelembe venni ennek beállításánál otthonod színvilágát, milyen kép is illeszkedik bele a legjobban. Fekete fehér vagy színes legyen? Esetleg valamilyen különleges színvilágot szeretnél viszontlátni képeden? Ha szeretnél a színek telítettségén állítani, de nem tudod, hogyan fogj neki, bátran kérd kollégáink segítségét. Csapatunk ebben is a segítségedre lesz, hogy az elkészült vászonképeddel tökéletesen meg legyél elégedve.

Képélesség és képminőség

A képméret mellett a tökéletes végeredmény érdekében fontos arra is ügyelned, hogy a vászonra szánt képed éles, jó minőségű legyen. Ugyanis, ha a beküldött, eredeti fotó homályos, akkor vászonra nyomtatva is az marad. Fényképezésnél erre úgy tudsz például ügyelni, hogy megfelelő fényerő mellett fotózol. Este, lámpafénynél nehezebb tökéletes élességű fényképet készíteni csupán telefonnal.

A vászonkép témájának kiválasztása

Lassan egy évtizede foglalkozunk vászonképek készítésével és azt látjuk, hogy az esetek nagyjából 80 százalékában saját fotóból készülnek az otthonra vagy ajándékba szánt képek. A legtöbben szeretik életük vidám vagy megható pillanatait ily módon viszontlátni a falukon.

Nem csak a saját fotódból készülhet azonban vászonkép az otthonodba. Ha megtetszett egy kép, akár valamely híres festmény digitális változata, azt is szívesen vászonra nyomtatjuk neked. Azok közül, akik nem saját családi pillanataikból szeretnének vászonképet készíttetni, gyakran kérnek a vászonra tájképet, városi látképet vagy híres festők munkáinak másolatát. Ebben az esetben arra kérünk, hogy tartsd tiszteletben a mindenkori szerzői jogszabályokat – ennek betartását nekünk nincs kapacitásunk és nem is feladatunk vizsgálni.

Weboldalunkon találsz pár csapattagjaink által készített, szabadon felhasználható képet is. Böngéssz közöttük nyugodtan, és ha megtetszik valamelyik, akkor csak írd meg, milyen méretben szeretnéd otthonodban a falra feltenni. Képeinket itt találod.

Válaszd ki a megfelelő méretet

Miután sikerült kiválasztanod a megfelelő képet, még pár dolgot el kell döntened. Az egyik ilyen, hogy mekkora méretben szeretnéd elkészíttetni vászonképedet. Jelenleg tíz féle méretben tudjuk nyomtatni mind álló és fekvő tájolásban a kívánt képet. A legkisebb 20cm x 15cm mérettől a 140cm x 100cm-es méretig mindenki megtalálja az otthonába legjobban illeszkedő lehetőséget. Igaz, ez utóbbihoz már igazán nagy méretű, magas felbontású fényképre van szükség a tökéletes végeredmény eléréséhez. A méretezésnél, az első szám mindig a hosszúságot, a második szám pedig a kép magasságát jelenti, vagyis a 20cm x 15cm-es méret esetében 20 cm lesz a kép hossza és 15 cm pedig a magassága, vagyis ez egy fekvő tájolású képet takar.

Vászonkép az otthonodba

Vászonképed elhelyezése a falon

Minden általunk készített vászonképet kerettel is ellátunk, így könnyedén, csupán pár szög segítségével fel tudod varázsolni őket a faladra. Az elkészített képek könnyűek, de azért ügyelj arra, hogy megfelelően rögzítsd a falra, és ne essen le.

Ha egy képet teszel a falra, akkor az elrendezést viszonylag könnyen letudhatod: csupán válaszd ki a helyet, ahol a legjobban mutat, majd illeszd fel pár szög segítségével.

Ha több vászonképben gondolkozol, akkor előtte nem árt megtervezni, hogyan is kerüljenek a falra úgy, hogy harmonikus összképet mutassanak együtt a falon. Böngészd át akár az Instagramot vagy a Pinterestet a jelenleg divatos képelrendezésekért, hogy akár egy teljes kreatív vászonkép-falat készíthess.

A vászonkép rendelés menete, avagy hogyan készül a vászonkép?

Tudjuk, hogy az általunk készített vászonkép örök emlék lesz, és gyakran a legkedvesebb családi emlékeidet bízod ránk, ezért csakis a legmagasabb minőségű anyagokkal dolgozunk. Kiváló minőségű vászonra nyomtatjuk képedet a legmodernebb nyomtatók segítségével, hogy a legélethűbb színeket varázsoljuk rá. Ez garantálja a tökéletes minőséget.

Ezen felül szakértő és segítőkész grafikus csapatunk tagjai készítik el képedet, az elkészülés minden mozzanatát precízen, nagy odafigyeléssel és szakértelemmel kísérve.

A kép ellenőrzése

Miután megkaptuk megrendelésed, első lépésként manuálisan ellenőrizzük az általad küldött fényképet. Vagyis grafikusunk szakértői szemmel megvizsgálja a kép felbontását, minőségét, a színtelítettséget, és ha szükséges ezeket korrigálja. Ha azonban úgy találja, hogy a beküldött kép nem felel meg a vászonra nyomtatáshoz, akkor ezt mindenképpen jelezzük neked. Ha viszont a küldött kép rendben van, akkor mehet is nyomtatásra a kívánt méretben.

Nyomtatás a vászonra

Ahogy azt már korábban említettük, a vászonkép nyomtatása során igen magas minőségű alapanyagokkal dolgozunk, hogy az elkészült kép igazán szemet gyönyörködtető legyen, és hosszú évek alatt is megőrizze eredeti színvilágát.

Vászonkép keretezése

Az ezt követő lépés a vászonkép keretezése. Nyomtatás után a képet még egyszer alaposan ellenőrizzük mielőtt nagy gondossággal egy kiváló minőségű keretre rögzítjük. Ezt a mozzanatot nagy odafigyeléssel, kézzel visszük végig. Mivel vászonképedet örök emléknek szánjuk, ezért nem engedünk az azt tartó keret minőségéből sem, így garantálva a tartós, strapabíró végeredményt.

Házhozszállítás

A végső simítások után gondosan csomagolva, így elkerülve a sérüléseket, futárszolgálattal küldjük el számodra az elkészített vászonképet.

Legyen szó bármilyen és bármekkora képről is, szakértői csapatunk azon dolgozik, hogy a végeredménnyel elégedett legyél, és nagyon sokáig gyönyörködhess a megálmodott vászonképedben. Ha bármi egyéb kérdésed/kérésed van, keress minket megadott elérhetőségeinken bátran.

Vászonkép rendelés itt

 

További cikkek

Bár a vászonkép nyomtatás és az ilyen módon készült fali képek egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek, sokan még mindig nem tudják azt, hogy akár a telefonjuk galériájában...

Miért is nagyszerű választás a vászonkép a babaszoba dekorálásához? A vászonkép dekoráció a babaszobában gyors és egyszerű megoldás, hogy gyorsan érj el...

Egy tavaszi vászonkép téma: virágot a falra. Szeretnéd felrázni lakásod belső terének hangulatát a hosszú téli álmából?